Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Od ranog jutra građani bloka 70 u Ulici Omladinskih brigada skupljaju poptise jer se protive seči drveća na mestu gde treba da bude parking.

Za jutarnji program TV NOVA S „Probudi se“ jedan od stanara ispričao je zašto su se komšije okupile.

Naime, po svemu sudeći, stari savski most će bti premešten kod Ušća, a nići će novi biciklistički koji će spajati Adu Ciganliju i Novi Beograd koji će ličiti na stari savski. Ono što treba da prati tu gradnju smeta stanarima bloka 70.

Pročitajte još:

„Pre neki dan smo saznali da vlasti hoće da poseku lipe zbog parkinga. Prvo smo se obradovali zbog pešačko-biciklističkog mosta, ali onda smo videli da je planirano da se ovde sve zonira i napravi parking, da budu i dve garaže i da se poseče prelep drvored lipa, navodno za potrebe mosta“, kaže stanar Petar Stanić.

On dodaje i da nije jasno da li će taj most biti urađen, a da je vrlo verovatno da se te garaže prave za posetioce splavova.

„Želimo da učestvujemo u izradi projekta, da stopiramo sve dok ne vidmo o čemu se radi. Ne želimo da nam neko kopa po dvorištu a da nas nije pitao.“

Dodao je da su stanari svakog dana na tu i da skupljaju potpise od 10 do 20 h do nedelje 28. juna, a potom ih šalju Sekretarijatu za urbanizam.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare