Policija ispituje ko je tipovao investitora Sašu P.

Hronika 13. dec. 202015:35 > 15:44
Podeli:
Foto:Vesna Lalić

Saša P., poznati beogradski investitor koga su na Zvezdari opljačkala dva muškarca sa lažnim policijskim značkama i oteli mu 100.000 evra, trenutno se, kako nezvanično saznajemo, uspešno oporavlja od povreda koje je zadobio dok su ga razbojnici maltretirali, a policija sem što intenzivno traži napadače, "češlja" i zaposlene u banci, njegove poslovne saradnike, pa i komšiluk.

„Policija ispituje zaposlene u banci iz koje je Saša podigao pare. Najviše sumnjaju na nekog odatle, misle da ga je tipovao upravo neko iz banke, da je dao lopovima njegovu adresu, tačno vreme kada je izneo novac i doneo u kuću. Takođe, razgovaraju i sa njegovim poslovnim partnerima, pa i sa komšilukom. Ispituju se svi za koje se sumnja da su znali da će Saša raspolagati sa tom količinom novca“, kaže izvor iz istrage za Nova.rs.

Podsetimo, filmska pljačka koja se odigrala juče na Zvezdari i dalje ne prestaje da intrigira javnost. U međuvremenu, pojavili su se novi detalji ove nesvakidašnje otimačine koju su izveli lažni policajci. Saznali smo da je žrtva lopova Saša P. poznati gradski investitor koji je u žižu javnosti dospeo prošle godine kada je kupio staru kuću Draže Mihailovića u Bregalničkoj ulici i na tom mestu izgradio stambeno-poslovni kompleks.

Foto: Vesna Lalić, Wikimedia/Aleksandar Simić

Reč je o kući u kojoj je Mihailović živeo od 1931. do početka Drugog svetskog rata. Saša je prošle godine srušio i na njenom mestu sagradio zgradu.

“Kuću nisam ciljano kupio zbog toga što je tu stanovao Draža Mihailović, već se ukazala prilika. Dugo godina bavim se ovim poslom i kada se na tržištu nađe objekat koji ima odgovarajuću lokaciju, odlučim se za njega”, rekao je tada Saša P. i dodao da nije u mogućnosti da pokloni deo zgrade za potrebe muzeja Draže Mihailovića,  iako je njegov poštovalac, ali da bi generalno voleo da muzej bude otvoren.

Podsetimo, juče su dva razbojnika sa lažnim značkama i pištoljima uz povike, “Policija, lezi dole”, upali u stan Saše P. na Zvezdari i njega i njegovu sestru vezali i navodno, su ga tukli, sve dok nije rekao gde drži novac.

Potom su uzeli 100.000 evra i pobegli.

Od juče su se pojavile razne teorije o tome ko je “tipovao” Sašu i kako su lopovi saznali da ima toliki novac kod sebe u tom trenutku. Nagađalo se da ga je tipovao neko iz banke, potom agent, pa čak i komšija…

Ipak, prema rečima ljudi iz komšiluka, ceo grad zna da je Saša – “pun para”.

Inače, juče je kod sebe imao 86.000 evra i milion i po dinara. Razbojnici još uvek nisu identifikovani.

Lažna značka košta 250 evra

Podsetimo da su nedavno uhapšeni Milan B. (35), policajac iz Bačke Palanke, i njegov prijatelj Radovan M. (37), vlasnik kazina, u Novom Sadu zbog sumnje da su po ceni od 250 do 500 evra prodavali lažne značke MUP.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar