Ulica vojvode Stepe, Ilustracija, Foto: google.maps

Nakon što je portal Nova.rs objavio seriju tekstova o investitorki Mirjani Đurđević, koju građani optužuju da ih je prevarila i uzimla novac za stanove koje nikada nisu dobili, redakciji se javio i Beograđanin Miloš Glišić koji ostao bez 95.000 evra i obećanog stana u Vojvode Stepe na Voždovcu. On je investitorku tužio sudu koji već pet godina vodi postupak, a kako kaže, kraj se se ni ne nazire jer je "očigledno da ona uživa zaštitu nekog moćnika".

Mirjana nam se predstavila kao investitor. U našem dvorištu u Ulici vojvode Stepe 198 su bile dve stambene jednice. To su ona uska, a dugačka dvorišta, koja su imala dve, tri kuće. Kod nas su bile tri kuće nezavisne, ta druga dva vlasika su isplaćena i oni su se odselili. Ostali smo samo mi i dogovorili se da izgradi zgradu u kojoj bismo dobili stan“, započinje svoju priču Miloš.

On dodaje da je sa bakom (82) otišao u njen lokaln na Vidikovcu, gde su sklopili ugovor.

„Tad je bio prisutan i njen poslovni partner, posle sam saznao da se zove Slobodan Šljivić. Tamo smo napravili prvo kuporodajni ugovor sa Mirjanom, koji smo kasnije overili u sudu. Prema tom ugovoru, trebalo je da joj ustupimo zemljište za gradnju zgrade, a da ona nama da stan. Tim ugovorom ispalo je da su oni nama platili 95.000 evra za zemljište i kuću, a onda smo mi potpisali još jedan ugovor o zajmu prema kome smo taj novac dali Mirjani kao pozajmicu da se te finansije iskoriste za gradnju. Ubrzo su se pojavili bageri i radovi su započeli“, priča Miloš i dodaje:

„Kako su radovi brzo otpočeli, tako su i iznenada krenuli da se zaustavljaju, radnici se nisu pojavljivali na gradilištu.  Sve mi je to bilo sumnjivo, dodatno što su počeli da kasne sa kirijama koje su nam plaćali za privremeni smeštaj. Gotovo svaki mesec sam morao da ih posećam da mi daju pare za kriju“, dodaje on.

Miloš kaže da je Mirjana naprasno počela i da ih izbegava , a primetio je i da joj se naziv firme „Taš nekretnine“ najpre promenio u „Taš 011“, pa onda „Taš inžinjering“.

Pročitajte još:

„Sad više i ne znama kako se zovu. Stalno je menjala nazive firmi i adrese. Očigledno je da je tu bilo još prevarenih ljudi, a kad god bi pobegla ja bih je našao.  Tad su se zvali „Taš 011″. Jedan dan sam otišao i preko puta ulice posmatrao šta se dešava. Dosta sam izgubio vremena. I ugledao sam je kako ulazi u tu kancelariju. Krenuo sam za njom i unutra sekretarica . Kažem. želim da vidim Mirjanu Đurđević, a ona mi kaže pa direktorka nije tu, na sastanku je. Ipak je bila tu i rekla mi je da je u velikim problemima i da će struju da joj seku zbog duga. Već tad mi je postalo jasno da je ona prevarant“, dodaje ogorčeno Miloš.

On kaže da mu je po ulasku u kancelariju, upao u oko ogroman plakat na zidu – portert Aleksandra Vučića sa blagim smeškom i čuvenim sklopljenim pristima.

„Tad sam odlučio da je tužim sudu. Advokat je odmah predao hipoteku na njenu imovinu, ali je sud to glatko odbio, pa nam je odmah biklo jasno da je priča mnogo ozbiljnija“, kaže naš sagovornik.

Na pitanje da li je išao u policiju da prijavi prevaru Miloš je rekao da nije jer mu je odmah bilo jasno da joj niko ništa ne može.

„Na ročištu se pojavila samo jednom, jer je znala da neće da dođe sudija i da se ročište neće održati. Na sebi je imala garderobu vrednu bar 10.000 evra, a ovamo kuknjava kako nema za struju. Suđenje se razvlači, a na gotovo svakom je presedavao novi sudija“, dodaje on i nastavlja.

„Na prvom ročištu saslušana je tada moja osamdesetdvogodišnja baka, koja se teško kreće. Dovukli smo je do suda i dala je izjavu. Mirjanin advokat je probao da odloži suđenje i traži dodatno vreme da se upozna s predmetom, ali ga je sudija odbila uz komentar da se nje ne tiče što na vreme nije uradio svoj posao. Poslednje ročište smo imali pre 20 dana, ni tad se nije pojavila. Četvrti sudija koji se promenio za pet godina suđenja. Naredno ročište će biti tek u junu 2021. jer se zakazuju na godinu dana“, kazao je on.

Miloš naglašava da je veštak uspeo da dokaže autentičnost Mirjaninog potpisa na ugovoru koji je potpisan.

Na kraju ove priče Miloš kaže da na imanju gde je stajala kuća njegovih babe i dede nikla zgarada, ali da je završen samo onaj deo prema FON-u dok tamo gde je on trebalo da dobije stan zgrada i dalje nije završena iako je on platio da dobije taj stan. On sumnja da će uspeti da istera pravdu i dobije svoj stan ili novac dok se ne promeni vlast, čiju očiglednu zaštitu uživa investitorka.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare