Foto:Medija centar Beograd/RTS

Beogradski advokat Ivan Ninić, koji poslednjih nedelja intenzivno istražuje i ispituju sve okolnosti u vezi sa misterioznom smrću svog kolege, nekadašnjeg visokog funkcionera Demokratske stranke, ali i vladajuće Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana, izjavio je u intrevjuu za nedeljnik Vreme da još uvek čeka odgovor o jednoj konkretnoj temi, to jest o sudbini krivične prijave koju je još 2013. godine Cvijan podneo protiv tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade, a danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ninić je, podsetimo, informacije o Cvijanu i njegovoj smrti prikupljao i iz Bezbedonosno-informativne agencije, Advokatskih komora, ali i Višeg tužilaštva u Beogradu, koje je, iz nekog razloga odbilo da mu ustupi na uvid kompletan predmet Cvijan, otvoren nakon što je njegov leš pronađen u Dunavu, januara 2018. Iako je tužilaštvo obrazložilo svoju odluku navodima da je obducentski nalaz već „iscureo“ u javnost i da sem njega u predmetu nema ništa što bi javnost zanimalo, Ninić je naveo da je upravo taj nalaz obdukcije razlog zbog kog je tražio ceo predmet na uvid.

Ivan Ninić, Pregled dana, Newsmax Adria
Ivan Ninić, Foto: Newsmax Adria

„U nalazu stoji da je Cvijan imao povredu na glavi za koju se ne zna šta je uzrok. Samo taj podatak je dovoljan prostor za spekulacije. U nalazima BIA stoji da je Cvijan bolovao od teške boilesti, ali to nije konstatovanu u obdukcionom zapsinku“, kazao je između ostalo Ninić za Vreme.

Ono što je međutim, posebno interesantno u Ninićevom intervjuu jeste osvrt na krivičnu prijavu koju je Cvijan podneo protiv Aleksandra Vučića još 2013.

„Prijava je podneta zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti. Bilo bi korisno saznati sa ove vremenske distance šta je sadržina te prijave i šta je tužilac uradio u tom slučaju“, kazo je Ninić.

Pročitajte još:

Kako portal Nova.rs saznaje, Cvijan je prijavu podneo u decembru 2013. Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, ali je već posle nekoliko dana, tačnije od 1. januara 2014. na snagu stupio novi zakon koji je doneo sa sobom i novu mrežu sudova i tužilaštva, na osnovu mesne nadležnosti. Gde je prijava završila, odnsno da li je ostalo u postupanju Prvog ili je prosleđena nekom drugom tužilaštvu, zasad nije poznato, kao ni to da li su ikakve radnje pokrenute.

Nezvanični izvor našeg portala otkrivaju da je prijava posle nekoliko meseci odbačena, a zvanične informacije o svim detaljima u vezi sa Cvijanovim optužbama na račun Vučića, portal Nova.rs je zatražio je od Republičkog tužilaštva.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare