Ivan Ninić i Vladimir Cvijan

Advokat Ivan Ninić izjavio je da smo "postali društvo bez mrve empatije, anestezirani i to u našem najbližem okruženju", napominjući da je "slučaj Cvijan paradigma našeg sistema".

„Naučeni smo i prisiljeni da verujemo zvaničnim verzijama svakog događaja i pored niza nelogičnosti i prećutkivanja“, rekao je advokat za novi broj nedeljnika Vreme, koji podseća da je Ninić poslao zahteve sa po pet pitanja o slučaju smrti političara Vladimira Cvijana Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Pročitajte još:

Kako je istakao, „onaj ko dovede u pitanje zvaničnu verziju u ovoj je zemlji ugrožen, bili fizički, bilo poslovno, ili je porodica ugrožena“.

„Ćutimo o svemu, pojedinci dignu glas, za slučaj Stanike Gligorijević reagovao je Božo Prelević, za helikopter reagovali su novinari, za Savamalu Rodoljub Šabić. Ja, eto, postavljam pitanja o Cvijanu“, naveo je Ninić.

Prema njegovim rečima, „taj sklop okolnosti da on (Cvijan) kreće u borbu, ulazi u nju javno, najavljuje proces, da potom nestaje, a onda saznajemo da je mrtav posle tri godine, pa to je najveća bizarnost Vučićeve vladavine“.

Vladimir Cvijan Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Navodeći da je Cvijan nesumnjivo mnogo znao, Ninić je istakao da kad takvi ljudi postanu disidenti u nekom sistemu, „postaju tempirana bomba, najveća pretnja bilo kom poretku, bilo kojoj državi, pa i ovoj“.

„To je momenat kad Vučić vodi ozbilje procese, protiv (Miroslava) Miškovića i drugih biznismena. Mislim da je Cvijan bio u posedu svih pojedinosti oko modusa operandi na osnovu kog su se donosile odluke da li će neko da ide u zatvor, koliko će tamo da bude, pod kojim uslovima će da izadje, kada će da bude podignuta optužnica protiv nekog, da li će neko sudjenje da bude prolongirano a neki dokazni postupak kompromitovan ili kontaminiran“, rekao je Ninić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare