Vladimir Cvijan i mesto gde je pronadjen les
Mesto na kome je pronađeno telo Vladimira Cvijana Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Medija centar Beograd

U službenim beleškama Bezbednosno informativne agencije (BIA) sačinjenim od razgovora sa više osoba nakon što smo saznali da je Vladimir Cvijan mrtav još od 2018. godine, osim Advokatske komore Beograd, Instituta za sudsku medicinu, Cvijanove bivše supruge i JRB, nalaze se i razgovori sa dva NN lica za koje se veruje da su Cvijanov otac i sestra. U jednom od tih razgovora, navodi se da je treće NN lice pozvalo Cvijanovu suprugu i kazalo joj da potraži svog muža u Institutu za sudsku medicinu to jest u mrtvačnici.

U službenoj belešci koju je radnik BIA načinio 20. marta, za koju se veruje da predstavlja interpretaciju razgovora između Cvijanove sestre i BIA, navodi se na samom početku da se ona o ovome informiše prvi put, te da se podaci odnose na okolnosti smrti Vladimira Cvijana, nekadašnjeg narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije i predsednika Republikanske partije.

„S obzirom na razliku u godinama u odnosu na Vladimira i njegove sklonosti da ne govori o ličnim stvarima, ()* nikada nije bila upućena u pojedinosti njegovog privatnog i profesionalnog života. Takođe, po navodima () sve do 2014. godine imenovani je živeo i radio u Beogradu, kada je napustio teritoriju Republike Srbije, i od tada imenovana ne raspolaže saznanjima u koju od zemalja se odselio, kao ni razloge napuštanja Republike Srbije…“

Pored toga, u periodu od napuštanja Republike Srbije, do njegovog povratka u Beograd tokom oktobra 2017. godine, sa Cvijanom, kako se navodi u ovom izveštaju, nije imala komunikaciju ni kontakt.

„Osim toga, () nakon dolaska u Beograd, nekoliko dana boravio u stanu svojih roditelja () gde ga je ona posetila i prvi put videla posle dužeg vremena, međutim imenovani je par dana nakon dolaska u Srbiju napustio roditeljski stan i potom odseo u njoj nepoznatoj lokaciji u Beogradu.

S tim u vezi, Vladimir je tom prilikom od roditelja zahtevao da o njegovom boravku u Srbiji ne obaveštavaju njegovu bivšu surpugu () i maloletnog sina (). Međutim, nakon nekoliko dana promenio je odluku i sa njima je na dalje ostvarivao povremene kontakta. Takođe, posredstvom () u tom periodu došla do saznanja da se Vladimir njoj poverio da boluje od () ne precizirajući tačnu prirodu i težinu oboljenja, te da je od () zahtevao da ona o tome ne obavesti njegove roditelje i sestru.

Vladimir Cvijan Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Posle izvesnog vremena, () je ipak navedeno ispričala () Vladimirom poslednji put videla nedelju dana pre Nove godine (tokom decembra 2017. godine), kada je sa bivšom suprugom i sinom dolazio u posetu njenoj porodici.

Misteriozni poziv NN lica

„Nakon toga, imenovana nije imala informacije o njegovim aktivnostima i kretanju do perioda oko Božića 2018. godine, kada joj je () saopštila da je od strane NN lica, nepoznatog telefonskog broja pozvana, kojom prilikom joj je saopšteno da bi bilo dobro da se obrate Institutu za sudsku medicinu u Beogradu u vezi sudbine () Vladimira Cvijana.

S tim u vezi, Vladimirov (), je nakon toga otišao u pomenuti institut, gde je tom prilikom izvršio identifikaciju tela pokojnog Cvijana. Nekoliko dana nakon toga, obavljena je kremacija tela imenovanog na () u Beogradu, kojoj su pored sestre, prisustvovali još i roditelji pokojnog Cvijana.

U tom smsilu, sestra i roditelji imenovanog su doneli odluku da o njegovoj smrti ne obaveste njegovu bivšu suprugu () i njegovog maloletnog sina () kao ni širu javnost.

Takođe, smatrali su da je navedeno u interesu Vladimirove porodice, obzirom na evenutalni medijski pritisak kojem bi bili izloženi po objavljivanju vesti o njegovoj smrti. Pored toga, u skladu sa zajedničkim dogovorom, nisu objavili vest o njegovoj smrti ni putem umrlica, niti su ikome davali informacije o tome.

Osim navedenog, nakon kremacije, brigu o polaganju posmrtnih ostataka preuzeo je () navodno nije upoznata na kom groblju u Beogradu su položeni posmrtni ostaci, zbog čega navodno nikad nije otišla da obiđe grobno mesto ()…

Takođe, u periodu od oktobra 2017. godine kada je ponovo uspostavila kontakt () do datuma njegove smrti, () nije imala saznanja da je Vladimir imao bilo kakvih problema, niti da mu je pretila bilo kakva neposredna opasnost s obzirom na prethodno navedena saznanja o njegovoj eventualnoj bolesti, čak nije isključivala mogućnost suicidnih namera imenovanog, kao razlog njegove smrti.

Pored navedenog, prema njenim saznanjima Vladimir je održavao povremeno kontakte sa bivšom suprugom () u periodu od 2014. do 2017. godine, ali joj nije bilo poznato da je plaćao alimentaciju ili da je po bilo kom drugom osnovu slao novac ili poklone svojoj porodici.

Osim toga, imenovana ne raspolaže saznanjima da se () u Beogradu, od perida od oktobra 2017. godine do januara 2018. godine viđao sa bilo kim u smislu prijatelja ili poznanika. Pored toga, nakon medijskog objavljivanja informacije o Vladimirovoj smrti, () niko nije pozivao od nepoznatih osoba, kao ni medijskih radnika.

S tim u vezi, () je poznato da su () roditelji pozivani od strane izvesnih novinara, kao i da su isti pozivali njegovu bivšu suprugu ().
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare