Ivan Ninić, advokat, Vladimir Cvijan
Foto: Newsmax Adria/BETAPHOTOMILAN TIMOTIC

Beogradski advokat Ivan Ninić objavio je danas na društvenim mrežama dokument kojim se potvrđuije da Republičko javno tužilaštvo (RJT), odnosno glavna tužiteljka u zemlji Zagorka Dolovac nije sprovodila nadzor nad svojim kolegama iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a koji su vodili slučaj misteriozne smrti bivšeg visokog funkcionera DS i SNS Vladimira Cvijana.

Foto: Vesna Lalić

Zbog brojnih nelogičnosti, kontroverzi i svega što prati sluačaj otkad je javnost, sa tri godine zakašnjenja, saznala da Cvijan više nije među živima, očekivala se reakcija i RJT, ali je ono, kao i u većini ostalih slučajeva, tiho izostala.

Ninić je podsetimo, zatražio od republičkog javnog tužilaštva informaciju da li je RJT odnosno republička tužiteljka Zagorka Dolovac, shodno svojim ovlašćenjima izvršila nadzor rada na ovom predmetu.

Niniću je odgovoreno da se Dolovac ni RJT nisu bavili ovim slučajem, što ujedno znači da je čitav predmet zatvoren odlukom postupajućih tužilaca u Višem javnom tužilaštvu.

Prethodno, Ninić je zatražio i informacije iz BIA o tome da li je Cvijan bio na merama, kakva su njihova sazanja o njegovoj smrti. Iako je dobio zvanične odgovore sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, informacije su bile dosta šture i mahom nelogične.

Pročitajte još:

Slučaj Cvijan je inače pokrenuo lavinu događaja, koji su poslednjih dana kulminirali i sukobu u Advokatskoj komori Beograd, nakon što je sekretar Dragosalv Ljubičanović optužio predsednika Jugoslava Tintrora da je saradnik BIA.

Dragoslav Ljubicanovic, Vladimir Cvijan i Jugoslav Tintor
Foto:Medija centar Beograd

Ljubičanović zamera što je Tintor mimo svih zakona i pravila ustupio dosije Cvijan priopadnicima BIA, što je on kategorički odbacio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare