Foto: Facebook

Mladić Petar M. (26) preminuo je juče od povreda zadobijenih u Masakru koji se dogodio pre 50 dana u Malom Orašju i Duboni, kada je pomahnitali Uroš B. iz automatske puške i pištolja pucao po mestima u okolini Smedereva i Mladenovca.

Mladić je sa teškim povredama primljen u bolnicu u Smederevu, odakle je hitno transportovan za Beograd, ali je preminuo uprkos naporima lekara.


Foto: REUTERS/Antonio Bronic

Vest o tragičnoj smrti objavljena je na „Fejsbuk“ profilu crkve u Malom Orašju.

„Vest o smrti još jedne žrtve masovnog ubice, našeg dragog Petra, nas je zadesila u večernjim časovima praznika Svetog Apostola Vartolomeja, naše slave. Povodom Petrove smrti, Sveta Crkva izjavljuje saučešće porodici preminulog. Molimo sve parohijane da pomenu našeg brata Petra u svojim zaupokojenim molitvama“, piše u objavi i dodaje:

Foto: Facebook/Црква Мало Орашје

„Naš brat Petar je redovno dolazio u crkvu i ove godine je po Božijem promislu postio ceo Veliki Post i pričestio se Svetim Tajnama Hristovim na Vaskrs. Petar je imao želju da proslavi praznik Svetih Apostola Petra i Pavla kao svoju krsnu slavu. Takođe je brat Petar imao želju da naše selo oživi i obnovi mnoge izvore i znamenita mesta, kako bi očuvao tradiciju koju je imao kao vodič za „bolje sutra“. Voleo je folklor i bio njegov predsednik u našem selu. Voleo je druženje, ljude, zabavu i ljubav koja nas okružuje. A i ljudi su voleli njega , i još uvek ga vole i uvek će ga voleti. Hristos Vaskrse! Od Gospoda Carstvo Nebesko! Amin“, piše u objavi crkve u Malom Orašju.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, krvavi pir u selima kod Mladenovca dogodio se 4. maja, u večernjim satima. Uroš B. je tada hicima iz automatske puške ubio osam osoba, dok je njih 14 ranio.

Pročitajte još:

On je na saslušanju u tužilaštvu ispričao da je kobnog dana hteo da zastraši stanovništvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar