Foto:Uprava Carina

Carinici su 14. jula, u saradnji sa policijom, na prelazima Preševo i Aerodrom Konstantin Veliki sprečili dva pokušaja putnika da preko granice bez prijavljivanja prenesu dukate i zlatan nakit, ukupne vrednosti oko milion i po dinara.

Prvi prekršaj otkriven je na izlaznoj strani prelaza Preševo, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil “VW arteon“ nemačke registracije, kojim su iz pravca Makedonije ka Nemačkoj putovala dvojica muškaraca.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je u pregradi za dokumenta ispred suvozačkog sedišta pronašao kutiju sa ukupno 22 zlatnika, tzv. “turskih lira“, čija je vrednost procenjena na nešto više od milion dinara.

Foto:Uprava Carina

Sličan slučaj zabeležen je istog dana i na prelazu Aerodrom Konstantin Veliki, gde je u ručnom prtljagu jedne putnice otkriven neprijavljeni zlatni nakit.

Pomenuta putnica je zaustavljena u zelenom kontrolnom prolazu nakon što je doputovala letom iz Bazela.

Foto:Uprava Carina

Iako je u razgovoru sa carinikom dodatno potvrdila da nema ništa za prijavljivanje, u njenoj ručnoj torbi pronađena je masivna zlatna ogrlica, narukvice, prstenje i minđuše, čija je vrednost procenjena na oko 400.000 dinara.

BONUS VIDEO: U vozilu nemačkog državljanina pronađen pištolj 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar