Požar na Novom Beogradu Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Požar, koji je buknuo u barakama na Novom Beogradu oko osam sati, je lokalizovan, a prema rečima vatrogasaca sa lica mesta, vatra je zahvatila površinu od oko 500 kvadrata. Prema prvim informacijama, u baraci u kojoj je izbio požar živeo je beskućnik, ali je on navodno ostao nepovređen.

Komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beogra Miloš Majstorović kaže za medije da je vatra uspešno lokalizovana.

„Komandno-operativni centar vatrogasno-spasilačke brigade je u 8 časova i 26 minuta dobio dojavu da gore barake na Novom Beogradu. Na lice mesta smo uputili adekvatne snage iz tri gradske stanice – Zvezdar, Voždovac i Zemun, sa ukupno šest vozila i 24 vatrogasaca. Posle osam minuta stigli smo na lice mesta i zatekli požar u razbuktaloj fazi, gorele su barake na površini od 500 kvadrata. U ovom trenutku požar je lokalizovan, vrši se dogašivanje“, rekao je Majstorović.

Požar na Novom Beogradu Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako saznaje reporter Nova.rs sa lica mesta, gorele su barake u kojima žive ljudi.

„Jedan od komšija prijavio je da je došlo do požara, nakon čega su vatrogasci izašli na lice mesta. U baraci u kojoj je došlo do požara živeo je beskućnik, ali je on dobro, odnosno nije povređen. Inače, u okolnim barakama, takođe, žive ljudi“, kaže naš sagovornik.

Požar na Novom Beogradu Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zasad nije poznato šta je izazvalo vatrenu stihiju, a prema prvim informacijama, nema povređenih.

BONUS video: Požar u kineskom tržnom centru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare