Policijska patrola u tržnom centru Delta City Foto: Ana Marković/Nova.rs

Policija obezbeđuje tržne centre u Beogradu nakon današnjeg napada na žandarma ispred izraelske ambasade, a narednih dana pripadnici MUP-a obezbeđivaće i mesta javnih okupljanja.

Novinari Nova.rs zabeležili su prisustvo policije sa dugim cevima u tržnom centru „Delta siti“, a načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić najavio je da će zbog današnjeg incidenta ispred izraelske ambasade, policija obezbeđivati tržne centre i mesta javnih okupljanja u narednih nekoliko dana.

Policijska patrola u tržnom centru Delta City Foto: Ana Marković/Nova.rs

„Aktivnosti Uprave kriminalističke policije i Bezbednosno-informativne agencije će se nastaviti mnogo duže od svega toga. Sad je upaljen crveni stepen, zbog terorističnog čina koji je izvršen na teritoriji naše zemlje – do kada će on trajati, to ne zavisi samo od policije“, kazao je Cmolić ispred Urgentnog centra.

Podsetimo, pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača ispred ambasade Izraela, koji je od posledica ranjavanja preminuo, saopšteno je iz MUP-a.

Policijska patrola u tržnom centru Delta City Foto: Ana Marković/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je napad izveo Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare