Foto: Feuerwehr Feistritz/Drau

Srbin čiji identitet nije objavljen izazvao je tešku saboraćajno nesreću na auto-putu u Austriji, kada je kamionom slovenačkih registarskih oznakao udario u parkirano vozilo koje se na putu našlo zbog radova. On je sa povredama helikopterom prevezen u bolnicu.

Nesreća se dogodila jutros, u ranim jutarnjim časovima, na auto-putu A 10, u trenutku dok su radnici tamošnje firme koja se bavi izgradnjom puteva, bili na licu mesta.

„Vozač kamiona je udario u prikolicu kamiona koji je na tom mestu bio parkiran“, rekao je potparol firme u čije je vozilo udareno. Od siline udarca, kamion i prikolica su udarili u još jedno vozilo, tako da je probijena bankina i učesnici u ovoj nesreći završili su maltene u suprotnoj kolovoznoj traci.

Foto: Feuerwehr Feistritz/Drau

Kako navodi kleinezeitung.at, vozač kamiona je teško povređen i on je ostao zaglavljen u kabini kamiona. Njemu je najpre na licu mesta pružena medicinska pomoć, a potom je helikopterom transportovan u bolnicu, na detaljnije preglede. Kako se navodi, i osoba koja se nalazila u kaminu firme za izradu puteva je takođe hospitalozovan, ali je on srećom nepovređen.

Delovi tereta koji je prevozio Srbin, u kamionu slovenačkih tablica, rasuo se po putu, zbog čega je ova deonica satima bila zatvorena.

Bonus video: Troje stradalih u teškoj nesreći na Pančevačkom putu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare