Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; Tanjug/ Vladimir Šporčić

Sava Bjelić (72) uhapšen je juče nakon što je u porodičnoj kući u Dobanovcima krvnički pretukao svog tasta Kostadina P. (97), ženu Jelenu (72) i bolesnog sina Alberta (48). Kako za Nova.rs svedoči pretučena žena, posle višegodišnjeg maltretiranja, juče se iz straha za život oca i sina prvi put osmelila da prijavi supruga koji ih godinama maltretira.

U trenutku hapšenja kod osumnjičenog Save je izmereno 1,35 promila alkohola u krvi, a kako svedoči Jelena, ceo dan je pio kuvanu rakiju.

„Spremila sam ručak i postavila sto, a on je došao i sve sa stola pobacao po podu. Iz čista mira. Obukla sam se i otišla do prodavnice po hleb kako bi ocu i sinu dala nešto da jedu, a kada sam se vratila, on je uzeo onaj hleb i bacio na pod. Uhvatio me je za kosu i počupao, okrenuo mi je glavu ka podu i rekao: „Nećete jesti“ „, navodi uplašena Jelena.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako dodaje, pokušala je da se odbrani, a onda je nasilnik još više podivljao.

„Držao me je za glavu dok me je šamarao, grebao i čupao. Pored nas je bio naš sin koji je inače bolestan, rođen je u šestom mesecu trudnoće i od tada ima smetnja u razvoju. Sin je odreagovao, a onda je i njega krenuo da udara i maltretira sve vreme izgovarajući najgore i najogavnije psovke i uvrede“, kroz suze kaže neutešna majka.

Do tada, kako naša sagovornica ističe, njen otac Kostadin sedeo je i ćutao jer je video da sa Savom nije sve kako treba.

„Kada je krenuo na bolesno dete, ni moj otac više nije mogao da ćuti. Rekao mu je: „Stani Savo, ubićeš dete. Ubićeš Jelenu. Smiri se“. U tom trenutku, on je pustio nas, a okrenuo se ka mom ocu. Ščepao ga je za vrat i krenuo divljački da ga davi. Stezao mu je uši do granica da mu je krv potekla, palčeve je držeći ga za glavu nabijao u tatine oči, neprestano ga šamarajući i pričajući: „Ti si došao u moju kuću da mi kažeš šta ću ja da radim!““, kaže uzrujano Jelena.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kaže, umešala se i ona da bi sačuvala očevu živu glavu, ali nije mogla da obuzda supruga.

„Videla sam da tata krvari na sve strane, istrčala sam i zvala pomoć. Jedan komšija je došao i kada smo ušli u kuću videli smo tatu kako leži na podu u hodniku, a Savu kako ga svom silinom gazi po telu. Zavrištala sam. Pozvala sam policiju, mislila sam da je gotovo“, jecajući navodi Jelena.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako dodaje naša sagovornica, nasilje od supruga trpi oduvek, a prema njenim rečima „Savo pije od rođenja“.

„Ceo život mu je alkohol prioritet, toga ne sme da zafali. Nije bitno da li su nam deca bila gladna, bitno je da on ima da popije. Ceo život me je omalovažavao, govorio da ga varam, da deca nisu njegova, tukao me je. Uvek me je bilo sramota od porodice i komšiluka, ali sada nisam mogla da ćutim“, navodi Jelena, pa dodaje:

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ja znam da će onog trenutka kada ga puste on da nas pobije. Verujte mi, on se neće zaustaviti. On će ispuniti ono što je zacrtao. On pije neke lekove, a pije i alkohol. Njemu je um totalno pomućen. Kada je policija došla juče, on je i na njih krenuo da viče, da izađu iz njegovog dvorišta i da oni ne mogu njemu da kažu šta on sme, a šta ne u svojoj kući. Tada ga je policajac oborio i rekao mu da treba da ga bude sramota jer tuče majku svoje dece, na šta je on opet negodovao“, dodaje naša sagovornica.

Kako ističe za kraj, duša je boli jer je njen otac došao da prezimi kod njih upravo na poziv njenog supruga.

„Moj otac živi u Republici Srpskoj, a Sava ga je zvao da dođe da ne bude sam tamo tokom zime. Sada mislim da ga je zvao da se iživljava nad njim, da ga ubije. Nemam drugo obrazloženje jer od tih batine moj otac ne liči na sebe. Ne može da govori uopšte, samo krklja, pljuje krv, sav je u modricama i podlivima“, zaključuje preplašena žena.

Pročitajte još:

Podsetimo, muškarcu je određeno zadržavanje do 48 sati, a danas će biti privreden u Treće osnovno javno tužilaštvo na saslušanje.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Banovom brdu: Devojka automobilom udarila u kontejnere, pa u izlog cvećare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare