Foto:Privatna arhiva/Facebook

Ubistvo Nikole Zečevića iz Kragujevca, koje se naočigled brojnih prolaznika odigralo 12. februara prošle godine, rasvetljeno je, a policija se saopštila da je osumnjičen Stefan M. (23), Kraljevčanin kom se na teret stavlja i ubistvo vlasnika kafića "Ritual" na Novom Beogradu, Luke Žižića.

Kako je saopštio MUP, S. M. (23) iz Kraljeva se tereti da je u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, u večernjim satima, sa više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio tridesetosmogodišnjeg muškarca iz Kragujevca.

Reč je o Stefanu M, koji se nalazi u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora u Beogradu, zbog sumnje da je 28. aprila ove godine izvršio teško ubistvo Luke Žižića (37) u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu.

Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Na koji način su ova dva slučaja povezana i da li je u oba isti nalogodavac, u ovom trenutku nije poznato.

Upucan s leđa, pred brojnim prolaznicima

Podsećanja radi, Zečevićev atentator prišao mu je kobnog dana sa leđa i pucao u njega, a obdukcijom je kasnije utvrđeno da je metak u vrat, kojim je žrtva „overena“, bio koban. Zečević je umro na putu ka Kliničko-bolničkom centru Kragujevac, u kolima Hitne pomoći.

Na snimku koji je objavljen dan nakon ubistva vidi se ubica sa fantomkom kako prati Zečevića, a onda mu pritrčava i iza leđa ispaljuje nekoliko metaka. Vidi se i kobni trenutak, kada pucač ispaljuje smrtonosni hitac njegov vrat.

Inače, direktor MUP-a Srbije Vladimir Rebić izjavio je nakon ubistva da policija ima saznanja da je Zečević bio umešan u preprodaju narkotika, ali da se ne može tvrditi da je to uzrok likvidacije. U međuvremenu, pominjalo se i zelenašenje, trgovina oružejm, poslovi sa Albancima, dug prema jednog od ozloglašenih kriminalnim klanova iz Crne Gore…

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ulje na vatru dodala je i činjenica da je policija u centru grada pronašla „štek“ sa oružjem, ekplozivom i drogom za koji se sumnja da je pripadao upravo pokojnom Zečeviću. U strogom centru grada, između ostalog pronađeno je navodno čak tri kilograma vojnog ekploziva „pentrit“ što je dovoljno da u krugu od pedesetak metara sve odleti u vazduh.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija ubistva u kafiću Ritual

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram