Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Učenik 7. razreda Osnovne škole "Sveti Sava" na Vračaru doneo je nož u rancu u školu pre 4 dana, odnosno, 4. marta u 13:30.

„Obaveštavamo vas da je u ponedeljak, 04.03.2024. godine učenik 7. razreda doneo nož u školu koji je istog dana oduzet. Istog dana obavešten je MUP Vračar i roditelji učenika (učenik je u prisustvu oca dao izjavu). Pokrenut je disciplinski postupak i zakazano saslušanje učenika. Na osnovu odluke Tima doneto je rešenje o udaljenju učenika sa neposrednog obrazovno-vaspitnog rada u trajanju od 8 radnih dana. Organizovano je i obavešteno odeljenjsko veće“, saopštili su iz škole.

Kako su dodali, izrađen je plan pojačanog vaspitnog rada u okviru koga je i plan društveno-korisnog tj. humanitarnog rada.

„Učenicima odeljenja koje učenik pohađa biće pružena dodatna podrška. Za roditelje učenika istog odeljenja biće organizovan roditeljski sastanak. Ukoliko smatrate da je bilo kom učeniku van ovog odeljenja potrebna podrška možete se obratiti pedagogu ili psihologu škole. O ovoj situaciji obavešten je CSR Vračar, Školska uprava Beograd i Ministarstvo prosvete. U ovim vremenima kada nailazimo na različite izazove smatramo da je transparentnost, iskrenost i saradnja osnova za održavanje poverenja koje je neophodno za usmeravanje mladih ljudi na pravi put“, navodi se u saopštenju škole.

O ovom slučaju obaveštena je policija.

VIDEO: Hapšenje akcija Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare