Dom zdravlja Aleksinac Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Radnici koji su se večeras otrovali isparenjima lepka u fabrici “Magna” u Aleksincu prilikom postavljanja podnih obloga i dalje stižu u bolnicu i tamošnju Hitnu pomoć.

„U prvom talasu smo imali 25 do 30 ljudi, dve žene sa težom kliničkom slikom su upućene u Niš, sada ide i treća. Radnici dolaze i dalje, neki kod nas, neki idu u Hitnu pomoć, nismo ih brojali ali možemo reći da je dosada opservirano između 45 i 50 ljudi. Imaju simptome trovanja, kašlju, žale se na grebanje u grlu i gušenje. I dalje ih zbrinjavamo ali za sada, osim ovih triju žena, drugima nije bilo potrebno bolničko lečenje. Doduše, tu mogućnost ne možemo da isključimo jer nam se još javljaju novi slučajevi, to su ljudi koji su kasnije osetili simptome“, saopštio je direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić.

Dom zdravlja Aleksinac Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Incident u fabrici potvrdili su i u policiji. Kako je rečeno, radnici su evakuisani, u toku je rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, na terenu su pripadnici Sektora za vanredne situacije i intevencija je u toku.

Tridesetak radnika fabrike „Magna“ u Aleksincu, otrovalo se večeras hemijskim isparenjem, a dve radnice prebačene su u nišku bolnicu, u koju je kasnije poslata još jedna povređena radnica iz Aleksinca.

U nišku bolnicu primljene su pacijentkinje stare 46 godina i 20 godina. One se nalaze u svesnom stanju, hemodinamski su stabilno, komunikativne su.

Za UC u Nišu upućena je još jedna radnica, za koju je procenjeno da joj je potrebna pomoć.
***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar