Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Grupa maskiranih huligana, sa obeležijima Crvene zvezde preprečili su jutros automobilima prolaz autobusu u kome su bili navijači hrvatskog kluba Rijeka i demolirali ga, prilikom čega je povređen vozač.

Prava drama odvila se u ranim jutarnjim časovima na autoputu kod Grocke nadomak Beograda, gde je došlo do navijačkog sukoba između navijača Crvene zvezde i Rijeke.

Hrvatski navijači su se vraćali sa Kosova, gde je njihov tim igrao protiv Dukađinija iz Gnjilana u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pročitajte još:

Meč se igrao u Prištini, na stadionu Fadilj Vokri, pošto stadion u Gnjilanu ne ispunjava evropske uslove.

Pedesetak navijača Rijeke došlo je u Prištinu da bodri svoj tim, koji je na kraju došao do pobede od 1:0 golom Nika Jankovića u 30. minutu.

Posle meča, vraćali su se tranzitom kroz Srbiju i imali su policijsku pratnju u vidu jednog vozila.

Ali, i pored toga, navijači Zvezde napravili su im pravu filmsku „sačekušu“ na autoputu kod Grocke u smeru ka Beogradu kod Tranšpeda, a sve se odvijalo u četiri sata ujutru.

Jedan od svedoka čitavog događaja rekao je da je više maskiranih lica koji su na sebi imali obeležja Crvene zvezde blokiralo autoput Niš-Beograd sa nekoliko automobila. Potom su izašli iz kola i onda je nastala prava drama. Bili su naoružani palicama i oštetili su autobus u kojem su se nalazili navijači Rijeke, članovi Armade.

Na autobusu je bilo više oštećenih stakala, vozač je zadobio povrede u vidu posekotina u predelu ruku i njemu je ukazana pomoć, dok prema poslednjim informacijama nije bilo povređenih među navijačima, piše Telegraf.

Na mesto napada je brzo stigla policija i Hitna pomoć, a istraga je u toku.

BONUS VIDEO: Napad huligana na policiju kod Karađorđevog parka u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare