Foto: Instagram/192_rs, Shutterstock

Nenad K. (40), koji je bio na mestu suvozača "fijata smrti" za čijim volanom je bio Dejan Jevremov (51), koji je poginuo na "Milošu Velikom" kada je vozio u suprotnom smeru, u iskazu koji je dao u Urgentnom centru do detalja je opisao šta se dogodilo na auto-putu, između ostalog, naveo je da su konzumirali alkohol.

„Pre saobraćajne nesreće konzumirali smo alkohol. Ja sam popio 0,75 litara vodke, Dejan 3 piva od 0,5. Krenuli smo na svadbu kod svastike u Ivanjicu. Putanja kojom smo se kretali kroz Beograd je bila tranzit nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i zaustavili se na benzinskoj pumpi, a zatim nastavili kretanje. Nisam siguran gde smo se uključili na auto put, ali je obilaznica kod Ostužnice u smeru ka Novom Sadu. Kada smo došli do uključenja na auto – put Miloš Veliki pogrešno smo se uključili u traku auto – puta Miloš Veliki koja je namenjena za saobraćaj ka Novom Beogradu i kretali se ka Obrenovcu u zabranjenom smeru“, rekao je suvozač iz „punta“, piše Telegraf.

U toku vožnje sam upozoravao Dejana da smo se pogrešno uključili, ali da smo nastavili kretanje sa namerom da se na prvom isključenju izađemo sa auto – puta, nakon čega je došlo do jakog sudara sa kolima koje je dolazilo ka nama.

Foto: Društvene mreže

Nakon sudara, naša kola su počela da gore, pokušao sam da probudim Dejana, da izađemo iz vozila, ali nisam uspeo i ja sam izašao na vozačeva vrata, a on je ostao u „fijatu“ bez svesti i sve se zapalilo. Za vreme vožnje nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena kroz prozor“, rekao je on.

Inače, Treće osnovno javno tužilaštvo koje vodi ovaj slučaj dao je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, identifikacija leša, da se prikupe svi dokazi i dostavi izveštaj tužilaštvu.

Istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, ali i saslušanje povređenih.

Pročitajte još:

Dan nakon tragedije Dejanova ćerka oglasila se na duštvenim mrežama. Ona je potvrdila da je njen otac stradao, ali zamolila i njegove prijatelje da ga ne zovu na mobilni telefon.

Nezavanično, Dejan je pre nekoliko dana stavio u oglas „fijat“ i nudio ga na prodaju.

Vozači koji su se pre dva dana našli na delu puta gde se dogodila jeziva nesreća su je i snimili.

Prilikom nesreće teško je povređen N. K. (40) koji je bio suvozač u „puntu“, dok je devojka D.P. (30) koja je bila za volanom „hjundajia“ svesna i komunikativna i prevezena u KBC Zemun.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare