Borivoje Borović, M. K. i Irina Borović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja dečaka-ubice koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar", nastavlja se danas u Specijalnom sudu. Danas će biti nastavljeno ispitivanje dečaka-ubice koji je pristao da svedoči u postupku protiv roditelja.

Suđenje će biti, kao i prošlog puta, zatvoreno za javnost.

Maloletni K.K. je prošle godine izvršio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” i usmrtio devet učenika i čuvara škole.

On se na prošlom pretresu prvi put susreo sa porodicama žrtava, ali i sa svojim roditeljima u sudnici Specijalnog suda u Beograd. Tada je prvi put izašao iz bolnice u kojoj se nalazi od trenutka kada je izvršio masakr i svedočio u postupku protiv roditelja.

Dragan Kobiljski i Nina Kobiljski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Postupak se protiv njega ne vodi jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije bio krivično odgovoran.

Punomoćnik oštećenih: Iskaz vodi ka osudi roditelja

Ognjen Božović, punomoćnik porodica ubijene dece, otkrio je nakon prošlog ročišta da iskaz maloletnog K.K. ide u pravcu koji će voditi ka osudi roditelja.

Advokat Ognjen Božović

„Nakon saslušanja maloletnika K.K, sledi saslušanje drugih svedoka, čitanje pisanih dokaza, a zatim i završne reči“, kazao je advokat Ognjen Božović.

Cure informacije iz predmeta

Inače, Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu je formiralo predmet radi ispitivanja povrede tajnosti postupka u vezi predmeta “Ribnikar”, tačnije povodom iznošenja u medijima delova iskaza maloletnog K.K. koji je u istrazi ispitan kao svedok u predmetu koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu protiv Vladimira Kecmanovića i drugih zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti.

Iako je prošlo ročište bilo zatvoreno za javnost, delovi iskaza K. K. su se pojavili u medijima.

Podsećanja radi, njegov otac Vladimir Kecmanović se tereti da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od tada 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, te da nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u svojoj kući.

Hapšenje Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice iz
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dečakova majka se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, imajući u vidu da je njen DNK trag pronađen na jednoj od čaura u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

VIDEO: Suđenje u slučaju Ribnikar zatvoreno za javnost, a informacije cure – zašto?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar