Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Simon Simonović, koga je BIA uhapsila na aerodromu, prilikom sletanja iz Norveške, zbog sumnje da je proganjao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić Tepavčević, saslušan je danas u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, saznaje Nova.rs. On je priznao da je Kisić Tepavčević poslao poruke, jer je bio izrevoltiran zbog toga što se članovi Kriznog štaba ponašaju suprotno od onoga kako apeluju na građane.

Kako je portal Nova.rs ranije pisao, osumnjičeni je pre izvesnog vremena saznao da je Kisić Tepavčević navodno prisustvovala jednom slavlju u restoranu u Belvilu nakon čega joj je, izrevoltiran zbog toga što na televiziji konstantno apeluje na građane da poštuju mere u cilju suzbijanja koronavirusa, poslao SMS da treba da je bude sramota.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, on je poruke poslao kako bi izrazio svoje negodovanje i politički stav zbog svega što prethodnih meseci iznose članovi Kriznog štaba u javnost.

„Moj branjenik je danas saslušan i on je izneo svoju odbranu. Objasnio je da je to njegov politički revolt, a ne lično obraćanje Dariji Kisić Tepavčević. Njoj se obratio kao najisturenijem predstavniku Kriznog štaba, a telefon je uzeo od supruge, koja je lekar. On je istakao i da se potpisao imenom i prezimenom u porukama, zato što smatra da je licemerno da se krije iza nekog pseudonima“, kaže Dalibor Katančević, advokat osumnjičenog.

Foto: Privatna arhiva/Dalibor Katančević, advokat

Naime, osumnjičeni je na saslušanju istakao i da je to njegov komentar na aktuelnu situaciju, te da je u Norveškoj normalna stvar da iskaže svoje mišljenje.

Inače, Simonović je dodatno bio pogođen ponašanjem članova Kriznog štaba, jer mu supruga radi u kovid zoni, dok mu je svekar, poznati srpski pedijatar, preminuo prošle godine od korone.

Podsetimo, osumnjičeni je pre izvesnog vremena saznao da su Kisić i ministar policije Aleksandar Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada evra, što je njega iznerviralo, jer konstantno apeluju na građane zbog koronavirusa. On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sledeće poruke: “Je l lepo vino za 16.000 evra”, “Lažete narod”, “Obavestiću medije””, kaže izvor našeg portala.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare