Dariju Kisić kritikovao zbog ceha u kafiću, BIA ga uhapsila

Hronika 22. mar. 202117:21 > 17:2837 komentara
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; MUP

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili su na aerodromu Simona Simonovića, nakon što je avionom doleteo iz Norveške u Srbiju, zbog sumnje da je proganjao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić Tepavčević, saznaje portal Nova.rs. Prema našim saznanjima, osumnjičeni je pre izvesnog vremena saznao da je Kisić Tepavčević navodno slavila u jednom restoranu u Belvilu nakon čega joj je, izrevoltiran zbog toga što na televiziji konstantno apeluje na građane da poštuju mere, poslao SMS da treba da je bude sramota.

Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Simonović, državljanin Srbije, koji od 2017. godine živi u Norveškoj, prema saznanjima portala Nova.rs, čuo je da je Kisić Tepavčević slavila u jednom poznatom restoranu u Beogradu, zajedno sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, nakon čega joj je poslao poruku.

Pročitajte još:

„Osumnjičenom je neko javio da su Kisić i Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada evra, što je njega iznerviralo, jer konstantno apeluju na građane zbog koronavirusa. On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sledeće poruke: „Je l lepo vino za 16.000 evra“, „Lažete narod“, „Obavestiću medije““, kaže izvor našeg portala.

Kisić Tepavčević je nakon toga prijavila osumnjičenog policiji, a Simonović je uhapšen juče, i to u pratnji supruge i bebe, nakon čega je sproveden u stanicu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

„Osumnjičeni je priznao da joj je poslao poruku, ali on je rekao da joj ni u jednom trenutku nije pretio. Sporno je to što se postavlja pitanje ko je njemu dojavio kuda se kreću i gde su bili, međutim, on to nije hteo da otkrije“, navodi naš izvor.

Foto: Privatna arhiva/Advokat Dalibor Katančević

Prema našim saznanjima, osumnjičeni bi trebalo da sutra bude saslušan u tužilaštvu, a povodom celog slučaja pozvali smo advokata Dalibora Katančevića, koji zastupa osumnjičenog.

„Očekujemo da osumnjičeni bude doveden kod tužioca za visokotehnološki kriminal i tada ćemo znati konkretne radnje koje mu se stavljaju na teret, pa ćemo utvrditi da li se u njegovim radnjama stiču obeležja krivičnog dela za koje je uhapšen, ili je u pitanju kritika na ponašanje i rad oštećene“, kaže Katančević za naš portal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar