Foto: Printscreen/YouTube/Ulusal Kanal, MUP Srbije

Jovanu Vukotiću (42), vođi škaljarskog klana koji je surovo ubijen u Istanbulu, egzekutori su mesecima, navodno, pokušavali da uđu u trag, pošto je u avgustu prošle godine napustio Crnu Goru i tada mu se izgubio svaki trag. Sada su turski mediji objavili video snimak na kom se navodno vidi Vukotićev automobil i trenutak kada napadači pucanju na njega.

Vukotić je, podsećanja radi, ubijen u Šišliju, u Istanbulu, 7. septembra, a u trenutku napada sa njim su u automobilu bile supruga i ćerka koje su ostale nepovređene. Premda je snimak, objavljen na kanalu Ulusal Kanal, izuzetno lošeg kvaliteta, trenutak kada motor prilazi Vukotićevom automobilu možete pogledati na 0.29 minutu.

Tamošnji mediji objavili su potom da je uhapšena grupa od 12 osumnjičenih, kod kojih su pronađeni lažni pasoši i lične karte, ali i oružje za koje se sumnja da je korišćeno u likvidaciji.

Žuti mu presudio

Nakon sprovedene istrage, kako je saopštila turska policija, utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, koji slovi za jednog od vođa kavačkog klana. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović. Turska policija je prikupila video materijal u trajanju od 1.700 sati. Naime, postoje video zapisi na kojima se vidi kako pripadnici kavačkog klana prate Vukotića.

U vozilu pronađeno čak tri GPS uređaja

Više od 200 snimaka sigurnosnih kamera prikupljeno je na trasi gde su napadači motociklima došli na lice mesta i pobegli sa područja nakon ubistva. U automobilu pronađena su tri odvojena GPS-povezana uređaja za praćenje, od kojih su dva bila skrivena ispod vozila, a jedan skriven u podu u prtljažniku. Bezbednosno-obaveštajne jedinice konstatovale su da je akcija organizovanija i planiranija nego što se mislilo.

Takođe, policija je pronašla lažni pasoš za koji se sumnja da je koristio Vukotić kada je ušao u Tursku, a turski mediji su sada i objavili ime na koje su se dokumenta vodila – Predrag Popović.

Bonus video: Mesto na Pagu u kome se dogodilo ubistvo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)