Foto:EPA-EFE/SEDAT SUNA/Privatna arhiva

Turski mediji objavili su danas video snimak na kome se vidi kako policijski službenici hapse osumnjičene za ubistvo vođe škraljaraca Jovana Vukotića (42) koji je likvidiran 8. septembra u Istanbulu. Na snimku vide se Zdravko Perunović iz Nikšića, kao i njegov sugrađanin Radoje Živković, zvani Žuti. Živković je inače, rođak vođe suparničkog klana iz Kotora Radoja Zvicera, koji se nalazi u bekstvu.

Na pomenutom snimku vidi se kako uniformisani policajci sa puškama u rukama obijaju vrata objekta i ulaze i hapse osumnjičene za ubistvo Vukotića.

Vidi se i kako istražitelji pretresaju svaki pedalj prostorija, a takođe, pregledaju stvari u koferima, ormarima i vade jastuke iz jastučnica kako bi našli bilo koji dokaz ili trag vezan za likvidaciju.

Jedan od istražitelja, sudeći prema video snimk, vadi futrolu u kojoj je pištolj, za koji se sumnja da je izvršen zločin. Policajac u futroli pored napunjenog pištolja nalazi i metke.

Turski pripadnici policije iz objekta izvode osumnjičene, tako što pored svakog od uhapšenih sa obe strane stoje policajci, koji ih drže za ruke. Osumnjičeni gledaju u pod, dok su im lisice na rukama odpozadi. Primetno je i to da je ispred objekta parkiran autobus turske policije i da svi uhapšeni ulaze uz pratnju u prevoz.

„Za sada nije poznato da li su uhapšeni komunicirali između sebe dok su se vozili do policije. Ali svakako je pomalo neubičajena stvar da se kriminalna grupa koja se sumnjiči za ovakav zločin zajedno prevozi posle hapšena“, kaže izvor iz istrage.

U spektakularnoj akciji turske policije vidi se da na čelu kolone je uhapšeni Perunović, dok odmah iza njega policajci vode Živkovića. U jednom trenutku vidi se kako Zdravko dobacuje nešto svom jataku Žutom, ali ga inspektori čvrsto drže za glavu i guraju da ne komunicira sa sugrađaninom.

Pročitajte još:

Inače, inspektori su prilikom detaljnog pretresa prostorija uhapšenih našli njihove i lažna dokumenta, kojima su verovatno legalno ušli u zemlju. Sumnja se da su Zdravko i Radoje egzekutorima dali čak milion i po evra za glavu škaljarca.

Podsetimo, Jovana Vukotić su napadači na motoru pratili 8. septembra kada je krenuo u tržni centar sa trudnom suprugom Mašom M, detetom i vozačem, inače, bliskim saradnikom od poverenja E. K. Egzekutori su u Vukotića ispalili pet hitaca, a on je od zadobijenih povreda umro.

VIDEO: Hapšenje Škaljaraca u restoranu Durmitor 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare