Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

U Splitu je prošle nedelje uhapšen Vladan Mijušković iz Nikšića kojeg Crna Gora traži zbog sumnje na to da je kao član kriminalne organizacije škaljarskog klana planirao likvidacije više pripadnika kavačkog kriminalnog klana, objavio je crnogorski portal Vijesti.

Mijušković je uhapšen po poternici crnogorskih pravosudnih organa, a očekuje ga suđenje za organizovanje kriminalne organizacije i planiranje više ubistava. Mijušković je uhapšen u kafiću u Podstrani, a kod sebe je u trenutku hapšenja imao lažna dokumenta, zbog čega je i uhapšen. Naknadnom proverom otisaka i baza podataka policajci su shvatili o kome se radi.

Prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla veću svotu novca, a Mijušković je rekao da je to novac koji je legalno zaradila njegova porodica i da ga je imao jer je u Hrvatskoj tražio zemljište koje bi kupio kako bi se on i obitelj mogli ovamo preseliti.

Mijušković je priveden pred sudiju splitskog Županijskog suda, koji mu je odredio četrdesetodnevni istražni zatvor radi izručenja Crnoj Gori.

Pročitajte još:

Specijalno državno tužiteljstvo ranije je podiglo optužnicu protiv Jovana Vukotića, Jovana Mrvaljevića i Vladana Mijuškovića, iz Nikšića. Prema optužnici, Vukotić je formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, ubijen je početkom ovog meseca u Istanbulu. Vukotić je bio u begu nakon što je za njim bila raspisana poternica zbog optužbi da je planirao ubistva svojih suparnika. Vukotićevim ubojstvom nastavljen je dugogodišnji kriminalni rat u kojem je ubijeno više od 60 ljudi.

VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)