Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Višem sudu u Beogradu, u Palati pravde, danas je nastavljeno suđenje za takozvanu prvu otmicu zemunskog klana, a svedočio je svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi. On je izjavio da poznaje svu četvoricu optuženih i da zna da su se oni družili sa Dušanom Spasojevićem Dućom i Miletom Lukovićem Kumom.

„Radukić i pokojni Zoran Vukojević Vuk, koji su tada bili policajci, štititli su Spasojevića i Lukovića od svojih kolega policajaca i često su se zajedno vozili“, rekao je Milenković.

Dejan Milenković Bagzi je izjavio da tada nije postojao zemunski klan, već takozvani surčinski, čiji je vođa bio Ljubiša Buha Čume, koji je takođe danas trebalo da se pojavi, ali nije došao.

Pročitajte još:

„Znam da su Spasojević i Luković, a sa njima je bio i Nikola Bajić, učestvovali u toj otmici i obijanju stana. Sećam se da su rekli da je sef bio ugrađen ne u zidu, nego u parketu i da su se žalili da su teško otvorili sef. Brinuli su da li je neko ostavio otiske, a Spasojeviću je kasnije neko javio, ne znam ko, da jesu pronađeni njegovi tragovi. Meni je tada poklonio jedan žuti sat koji sam ja predao kada sam davao iskaz u UBPOK-u, 2006. ili 2007. godine, ne sećam se tačno. Čume je dobio tri zlatna lanca. Znam da su se skupljali u lokalu kod Čumeta, koji je bio zatvorenog tipa“, izjavio je MIlenković.

Zbog protoka vremena zaštićeni svedok nije mogao da se svega seti, pa je sudija iščitala njegov iskaz, koji je davao tadašnjem UBPOK-u.

Novak Stevanić Foto:Privatna arhiva

Na pitanje Zorana Stevanića, oštećenog u ovom slučaju, gde je završio sat koji je dobio od Dušana Spasojevića, Milenković nije mogao da odgovori, a potom je sudija prvo kaznila Stevanića sa 50.000 dinara, a potom ge izbacila zbog nepoštovanja suda.

Ovo nije prvi put da oštećeni Stevanić bude izbačen iz sudnice zbog nepoštovanja suda.

Zoran Stevanić je otac Novaka Stevanića, momka koga su oteli članovi tadašnjeg zemunskog klana uz pomoć policajaca i držali ga u hangaru i mučili dok nije priznao gde je sef u stanu njegovog oca.

Posle pljačke, nastavili su da pritiskaju mladića, koji je na kraju počinio samoubistvo.

Ovaj slučaj u javnosti je poznat i kao prva otmica zemunskog klana.

BONUS VIDEO: Ko su uhapšeni policajci: Sarađivali sa klanom Velje Nevolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar