Miroslav Ivanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Brat ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović izjavio je danas na suđenju da nema informaciju ko je ubio njegovog brata, prenosi Radio KIM.

Svedok Miroslav Ivanović rekao je da su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović bili neformalni centri moći na severu Kosova, o čemu je i ubijeni Ivanović govorio, ali i da je Radoičić tek nakon ubistva Olivera Ivanovića postavljen za potpredsednika Srpske liste.

Govoreći o uticaju Srpske liste, rekao je da su oni imali ozbiljan uticaj „do granica da se moralo poštovati“ i istakao da su imali uticaj na sve institucije u Mitrovici.

On je istakao da je Ivanović kao politički oponent na lokalu smetao.

Na pitanje branioca Marka Rošića, advokata Mehmeta Haljimija da li je bio upoznat sa spotom koji je Srpska lista napravila o Oliveru tokom izborne kampanje, a koji je emitovan na pojedinim medijima, Miroslav Ivanović je odgovorio potvrdno.

„Spot je naručila Srpska lista i on je u svom objavljivanju bio potpisan njihovim imenom, Srpska lista. Spot je objavljen na televiziji Most, a odmah potom i na TV Pink, televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Ocenu tog spota sam mnogo puta dao medijima i sada mogu o tome samo ružno da kažem“, naveo je brat ubijenog.

Na pitanje da li je imao informaciju ko su lica za koje je Ivanović čuo da su mu zapalili automobil i koja je predao Vladi u Beogradu, Euleksu, Policiji Kosova, svedok je još jednom odgovorio odrično.

On je rekao da nema saznanja da je bilo konflikta između Zvonka Veselinovića i Olivera Ivanovića oko prodaje lokala u centru grada.

Svedok je odgovarao i na pitanja o poznanstvu sa optuženom Silvanom Arsović, istakavši da je ona radila kao sekretarica kod Olivera Ivanovića u partiji i da su bili u jako dobrim odnosima, da je smatrao prijateljicom i osobom od poverenja.

Na pitanje da li je Silvana Arsović imala kontakte sa licima u optužnici pre ili posle ubistva Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović je rekao da nema takve informacije, ni sazanja, kao i da ne zna li je Oliver posumnjao u lojalnost Silvane Arsović.

Bonus video: Protestna šetnja u Beogradu pod nazivom „Ko je ubio Olivera“ na 4. godišnjicu smrti Olivera Ivanovića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar