Ubistvo Olivera Ivanovića: Da li krećemo ispočetka?

Podeli:
Foto:Nova S

Slučaj ubistva Olivera Ivanovića i nakon pune četiri godine ne prestaje da intrigira, donosi nova pitanja, a nezvanično se čuje i neki odgovor koji iznova osveži sve sumnje. To se poslednji put desilo nedavno kada je Bojan Bogdanović u izjavi za KRIK rekao ko, prema njegovim saznanjima, stoji iza ubistva, kao i ko je organizator i naručilac. Sve to on će imati priliku da prenese i Tužilaštvu za organizovani kriminal, od kog je konačno dobio poziv.

Brat ubijenog Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović rekao je u emisiji „Među nama“ na TV Nova S da je potrebno da se razotkrivaju stvari u vezi Bogdanovićeve izjave.

„To već nagoveštava da je jedna od radnji koja je bila neophodna da se u ovom slučaju uradi, upravo dogodila sa ovim pozivom specijalnog tužilaštva. Naravno da je više nego potrebno saslušati i razmotriti sve detalje tog iskaza i preduzeti sve neophdne radnje u tom pogledu“, rekao je Ivanović.

On ocenjuje da je sama izjava veoma sugestivna i da sadrži obilje podataka.

"Veoma je jasna i koncizna u pogledu naloga izvršioca i lica koja su u tome pomagala", naveo je Ivanović.

Upitan da li je ova izjava o naručiocu i organizatoru potvrdila neke sumnje, Ivanović je naveo da jeste i dodao da je veliki deo javnosti imao oči uprte u tom pravcu.

"Ta lica koja se pominju su živa i svakako bi mogla da budu saslušana i da se postupak dalje razvija", rekao je on.

Advokat Ivan Ninić naveo je za ovaj poziv, da tužilaštvo sada želi neposredno da ispita Bogdanovića i dodao da to može biti posledica više stvari.

"Ovaj poziv koji je dobio Bogdanović od specijalnog tužilaštva može biti posledica toga da je dao neke konkretne informacije, ali i posledica činjenice da se kosovsko tužilaštvo obratilo našem i tražilo da se to saslušanje obavi", rekao je Ninić.

On je naveo da je tužilac u ovoj situaciji "suveren i autonoman", te da on upravlja tužilačkom istragom.

Celo gostovanje pogledajte na početku vesti.

BONUS VIDEO - Aleksandar Ivanović: U Beogradu se nije vodila ozbiljna istraga o ubistvu Olivera Ivanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar