Nikša i Kostadin Terzić Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Braća Terzić, Kostadin i Nikša, inače sinovi generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, sklopili su sa Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazume o priznanju krivice za napad na fudbalskog menadžera Uroša Jankovića. Braća Terzić osuđena su na uslovne kazne zatvora.

Sporazum je sklopljen 23. avgusta i danas je prihvaćen od strane Drugog osnovnog suda u Beogradu. Sem Terzića, sporazum je potpisan i sa Lukom K, vlasnikom kluba „Nana“, koji je učestvovao u prebijanju Uroša Jankovića.

Kako saznaje Nova.rs, Kostadin Terzić je uslovno osuđen na 10 meseci zatvora sa rokom provere od 3 godine i određena mu je mera zabrane prilaska oštećenom. Njegov brat Nikša osuđen je na uslovnu kaznu od godinu dana i tri meseca, sa rokom provere od 3 godine i šest meseci. Takođe, određena mu je mera zabrane prilaska oštećenom, kao i novčana kazna od 200.000 dinara.

Sem Terzića osuđen je i vlasnik „Nane“ i to uslovno na 10 meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine, a takođe mu je određena i mera zabrane prilaska oštećenom Jankoviću.

Pročitajte još:

Uslovna kazna znači da se zatvorska, koja im je određena, neće izvršiti ukoliko osuđeni u periodu koje je tužilaštvo odredilo ne učine novo krivično delo.

Podsetimo, napad se dogodio 17. oktobra ispred lokala brze hrane na Voždovcu, a braća Terzić su privedeni dva dana kasnije.

Uroš Janković, Aleksandar Gruber, Mateja Kežman (sleva nadesno), Sergej Milinković Savić (sedi). Foto: fejsbuk/KRIK

Oštećeni Janković je svojevremeno za crnogorski portal Vijesti tačno opisao šta se kobne večeri dogodilo.

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković za Vijesti.

Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić i Nikša Terzić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

On je objasnio kako je to izgledao trenutak kada su ga napali.

„Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mesto, tada ga je iz suprotnog smera udario automobil. Nisam uspeo ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svest, a oni su nastavili da me udaraju…“

VIDEO: Vrtoglavi poslovni uspon sina Zvezdana Terzića: Zaradu uvećao 50 puta, Zvezdi pozajmio milione

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare