Foto:Filip Krainičanić/Nova.rs/Privatna arhiva

Dvojica muškaraca iz BiH za koje Više javno tužilaštvo traži raspisivanje poternice zbog sumnje da su pomagali u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, navodno su dan pre zločina došli na auto plac žrtve i predstavili se kao potencijalni kupci vozila.

U četvrtak, dan pre nego što je ubijen Ranko Radošević zvani Eskobar, dve osobe su se interesovale da kupe automobil od njega. Kako se sumnja, u pitanju su dvojica državljana BiH.

Prema saznanjima Blica, navodni kupci su bili na Radoševićevom placu gde su rekli da žele da kupe jedan automobil.

Foto: Privatna arhiva

„Cenkali su se i uspeli su da spuste cenu sa 30.000 evra na 28.000 – kaže izvor „Blica“.

Kako se saznaje, Radošević je dogovorio sa kupcima da dođu dan kasnije u 11 sati na pumpu i ponesu novac kako bi obavili kuprodaju.

Međutim, umesto kupaca, došle su ubice.

Podsetimo, Stefan Z. (28), Luka V. (25) i maloletnica (17) uhapšeni su juče zbog sumnje da su učestvovali 9. marta u likvidaciji Ranka Radoševića zvanog Eskobar u jednom kafiću u Rušnju.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marle “Golf 4”, koje su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela“, kažu za „Blic“ u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Njih troje je policija prejuče zatekla u štek stanu na Novom Beogradu.

Pročitajte još:

Stan se, prema saznanjima „Blica“ nalazio u prizemlju zgrade, a zgrada i okolina nisu pokriveni kamera. Pretpostavlja se da su izabrali takvu lokaciju kako ne bi bili primećeni, ali i kako bi iz stana u prizmelju mogli lakše da pobegnu.

BONUS VIDEO: Uviđaj na pumpi u Rušnju posle ubistva Ranka Eskobara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar