Foto; Privatna arhiva

BIRN je nedavno otkrio da je Kosovska policija (KPS) pronašla 11 laboratorija za uzgoj marihuane na severu Kosova u prethodnih godinu i po dana, a policajci koji su rukovodili ovim akcijama tvrde da su osobe koje su uhvaćene u tom nelegalnom poslu, bile povezane sa Milanom Radoičićem, ali i Miljanom Delevićem, Srbinom koji je januara ove godine ranjen u Leposaviću. Deleviću ovo nije prvi put da se dovodi u vezu sa drogom, a prema nezvaničnim saznanjima Nova, u januara kada je ranjen, bežao je iz laboratorije marihuane i tada je kod sebe navodno imao narkotike.

Kako je BIRN nedavno otkrio, u severnoj Mitrovici, prema policijskim izvorima KPS, pronađene su dve velike laboratorije marihuane odmah iza zgrade suda u februaru ove godine. Kao vlasnike laboratorija u Severnoj Mitrovici, ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja označio je Miljana Delevića, Ivana Slavića, Dušana Slavića i Nikolu Filđokića.

#related-news_0

Deleviću nije prvi put da se dovodi u vezu s narkoticima, a široj javnosti postao je poznat nakon ranjavanja. Naime, Delević je u januaru ove godine ranjen na Bistričkom mostu u opštini Leposavić, dok je bežao od policije, a tada su srpski i prištinski organi imali drugačije verzije o tome kako se događaj desio.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIĆ/ nr

Dok su iz Beograda tvrdili da je Delević ranjen jer je Srbin, te su mu i zvaničnici poput ministra odbrane Miloša Vučevića i ministarke zdravlja Danice Grujičić bili u poseti, kosovska policija je Delevića uveliko dovodila u vezu s narkoticima.

Foto: Privatn arhiva

Izvor Nova.rs nezvanično navodi da je upravo tog dana, kada je ranjen, bežao iz laboratorije marihuane sa kojom je ranije dovođen u vezu, s obzirom da ga tamošnja policija već neko vreme drži „pod okom“.

Foto; Privatna arhiva

„Delević je povezan sa tri laboratorije marihuane na Kosovu i Metohiji. Tog dana kada je ranjen, pobegao je iz jedne laboratorije. Nije hteo da stane kada ga je policija zaustavila jer je imao drogu kod sebe“, kaže izvor Nova.rs upućen u istragu.

Foto; Privatna arhiva

Sa druge strane, kako je BIRN otkrio, Delević je, prema podacima KPS-a, jedan od važnijih organizatora nelegalnih poslova sa marihuanom. Izvori, prema pisanju tog medija, takođe tvrde da jedinica policije za finansijsku istragu ima trag novca koji vodi do Milana Radoičića. Navodno je postojao i račun na koji je odlazio novac od marihuane, a koji je pod kontrolom Radoičića.

VIDEO: Velika akcija policije – zaplenjeno oružje i marihuana na nekoliko lokacija