Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uprkos brojnim tvrdnjama koje su se pojavile u medijima, nije proširena na ubisva škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Grčkoj, a nikakve informacije o proširenju istrage nije dobio čak ni Belivukov advokat, potvrđeno je za portal "Nova.rs".

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za ukupno pet ubistava u ovom trenutku, a imena visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, Igora Dedovića i njegove desne ruke Stevana Stamatovića, nisu na tom spisku. Optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i još 29 osoba podignuta je 30. jula, a okrivljeni se terete likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Osim ubistava, terete se i za ilegalno rasutranje droge, otmicu i silovanje.

Sa druge strane, povezanost između Belivukovog klana i pomenutih škaljaraca ogleda se u činjenici da je Belivuk, prema tvrdnjama državnog vrha Srbije, bio densa ruka Radoja Zvicera koga, pak, u optužnici – nema. Zvicer slovi za prvog čoveka kavačkog klana koji godinama ratuje sa škaljarskom kriminalnom grupom i u tom sukobu nastradalo je na desetine osoba, među kojima su i nevine žrtve ubijene greškom ili zato što su se u pogrešno vreme našli na pogrešnom mestu.

Igor Dedović Foto: MUP Srbije

Podsećanja radi, Dedović i Stamatović su izrešetani u restoranu u predgrađu Atine dok su ručali sa svojim suprugama i decom. Četvorica maskiranih napadača su uštela u restoran i otvorila vatru na njih, a zatim nestali bez traga.

Foto: MUP Srbije

Sumnjalo se tada da su upravo supruge škaljaraca egzekutore doveli do njih, jer su se godinama skrivali. Ipak, njihove žene su u razgovoru sa policijom rekle da se ne sećaju ničega, da ne znaju ništa o poslovima svojih muževa, pa čak ni gde su živeli tokom boravka u Grčkoj. Jedna od njih je čak i ranjena zalutalim metkom.

Bonus video: Hapšenje zbog 900 kilograma konoplje u Kragujevcu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar