Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Novinarka i blogerka Mina Smiljanić podelila je na društvenim mrežama svoju ispovest o akušerskom nasilju koje je doživela na porođaju od strane anesteziologa dr Tomislava Krajinovića u GAK "Narodni front", a kako saznaje portal Nova.rs, pomenuti lekar je 2017. pravosnažno oslobođen za nedozvoljeni prekid trudnoće.

Smiljanić je objasnila da je dosad ćutala jer se plašila da će nazvati razmaženom jer ruši ugled čuvenog beogradskog anesteziologa, dr Krajinovića, koji joj je pre i tokom porođaja upućivao užasne komentare, nazivao je pogrdnim imenima i vređao je.

Pročitajte još:

Reč je o lekaru koji je poznat od ranije po tome što je u januaru 2012. uhapšen zbog nelegalanog prekida trudnoće, stare od 13 do 14 nedelja, iako je zakonski dozvoljeno do 10. nedelje Operacija je obavljena u privatnoj ordinaciji „Iris“, a kako portal saznaje, Krajinović je oslobođen za ovo krivično delo.

Iz Prvog osnovnog suda u Beogradu rečeno je za naš portal da je on optužen za nedozvoljeni prekid trudnoće, kao i da potom za to krivično delo oslobođen. Kako su naveli, ovu odluku potvrdio je Viši sud u Beogradu 9. januara 2017. godine.

Sem Smiljanićeve, ubrzo su se javile još neke žene koje su doživele neprijatno iskustvo sa Krajinovićem. Jedna od njih istakla je da joj je dr Krajinović, pored toga što ju je vređao, iščupao minđušu iz uveta.

Mina Smiljanic
Mina Smiljanić Foto:Instagram/mina_fu

Takođe, jednu porodilju je dr Krajinović ispitivao koliko se ugojila, a onda ju je vređao kada je saznao da nema tetovaže i nazvao ju je „smaračicom“.

Ostale žene istakle su da su, takođe, imale neprijatno iskustvo sa Krajinovićem, tvrdeći da ih je sve vreme vređao, iako su se u tom trenutku nalazile u izuzetno osetljivom stanju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare