Ubijeni Mileusnić. Foto:Privatna arhiva

Anđele, da li nas gledaš ovako tužne, zapitao se dr Goran Mileusnić, otac brutalno ubijenog studenta Miloša iz Čačka, pre tri godine. Njega je bez ikakvog razloga i povoda na današnji dan nožem izbo Neđeljko Đurović u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, ispred zgrade gde je nesrećni mladić stanovao tokom studija. Miloševa porodica i prijatelji posetiće danas u 12 sati njegov grob, zapaliti sveće, odneti cveće i zaliti ga suzama.

„Kako vreme prolazi sve nam je teže. Ne znam šta više da vam kažem. Usmrtio mi je dete, jer je nezadovoljan sobom, svojim životom i ni jednog jedinog trenutka nije pokazao trunku kajanja“ , kaže dr Mileusnić za Novu.

Podseća i da se žalio na kaznu koja mu je izrečena, 30 godina zatvora, a rasprava se održava upravo na današnji dan, Miloševu godišnjicu smrti.

Pročitajte još:

„Žali se jer nas je sve „ubio“ za ceo vek, a dete hoće još jednom da mi usmrti „, zaključio je nesrećni otac. O studentu iz Čačka i njegovoj porodici svi imaju samo reči hvale.

„Bio je veseo, pun života, zračio je optimizmom. Znao je da me izvuče iz lošeg raspoloženja nekom svojom dobrom forom“, istakao je njegov cimer, Filip Bjelić.

On je, zajedno sa ostalim Miloševim drugarima, organizovao peticiju da zločinac Đurović dobije maksimalnu kaznu, odnosno 40 godina zatvora, što se, nažalost, nije dogodilo. Ni čačanska javnost se nije ‘oporavila’ od ovog, kako kažu, stravičnog zločina.

Grob ubijenog studenta Miloša Mileusnića iz Čačka Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Bio je divno dete, iz ugledne porodice. Oni u životu ni mrava nisu zgazili. Poznavala sam ga iz grada, uvek je bio veseo, nasmejan, duhovit. I jedan takav monstrum da mu uzme život ni krivom, ni dužnom. Tužno, da tužnije ne može biti. Molim boga da da snage njegovoj porodici da se bore sa patnjom za koju ne mogu ni da pretpostavim kolika je“, ispričala nam je jedna njegova drugarica iz srednje škole.

Miloš je bio i strastveni navijač FK Partizan. I predstavnici tog kluba su, od kada je tragično nastradao, na svoj način obeležavali godišnjicu smrti ovog divnog mladića.

BONUS VIDEO: Opelo za porodicu Đokić u Aleksincu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar