Foto: Arhiva/Privatna arhiva

Žalba Apelacionom sudu koju je podneo ubica mog deteta, Neđeljko Đurović je način da mi još jednom ubiju dete, kaže za Nova.rs dr Goran Mileusnić iz Čačka, otac studenta Miloša koji je ubijen 27. januara ispred zgrade u Beogradu, gde je stanovao.

Đurović je, inače, u medijima poznat pod nadimkom „ubica sa Tvitera“, jer je pred sudom rekao da je celu noć pre ubistva proveo na društvenim mrežama, zbog čega je, kako je rekao, bio besan.

Prema rečima Gorana Mileusnića, prošle su skoro tri godine od ovog tragičnog događaja, a tuga je sve veća i bol sve jači.

„Nije mi jasno za šta se on žali. Ubio mi je sina kao psa, ni krivog ni dužnog. To je blago rečeno, bruka i sramota“, navodi očajan otac. Podseća da se njih dvojica nisu poznavali, nikada ni sreli, a monstrum Đurović je nezadovoljan svojim životom nasumično izabrao Miloša za žrtvu. A pre tri godine, baš u ovo vreme, njih dvojica su se spremali da odu na skijanje u Francusku, priseća se dr Mileusnić. Razgovarali su o cipelama koje je trebalo kupiti pre puta i radovali što će provesti zajedno vreme. Međutim, zla sudbina je njihove planove osujetila.

Miloš Mileusnić, drug Filip Bjelić
Filip Bjelić i Miloš Mileusnić

„Slučaj Miloševog ubistva je apsolutno jasan. Dokazano je da je ubica Neđeljko Đurović i njemu Apelacioni sud može samo da poveća kaznu“, smatra Mileusnić i napomnije da je ubica angažovao novog advokata.

Sednica za razmatranje žalbe će se održati 27. janura, baš na dan kada je mladi Čačanin i ubijen. NJoj može da prisustvuje ubica Neđeljko Đurović koji je prvobitno osuđen na 30 godina robije. Podsećamo, Viši sud u Beogradu je 14. septembra 2021. godine doneo presudu u kojoj stoji da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu svih priloženih dokaza – bioloških tragova, snimaka sa kamera i izjava svedoka.

Presudom je utvrđeno da je Ðurović 27. januara 2019. izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko šest časova ujutru. Po rečima sudije Nataše Albijanić žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti.

Foto: Facebook/Mileusnic Goran

„To je bilo bezdušno i bezobzirno ubistvo, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način“, navela je ona prilikom izricanja presude. Ovaj zločin je uznemirio i čačansku i srpsku javnost, a nakon informacije da je Đurović uputio žalbu Apelaciji žitelji grada pored Morave su šokirani.

„Nije mi jasno odakle hrabrost tom monstrumu da se žali. Ubio je divno dete bez ikakvog razloga i sada mu je mnogo 30 godina zatvora. Osakatio je porodicu Mileusnić za ceo život. Trebalo bi sada da dobije 40 godina robije“, smatra Gorica Borović iz Čačka. Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare