ilustracija Foto:shutterstock; privatna arhiva

Kohaset - bostonsko predgrađe za koje je ceo svet čuo nakon što je 1. januara nestala Beograđanka Ana Volš, a u međuvremenu se ispostavilo da je za njeno ubistvo optužen njen suprug Brajan Volš i dalje je u šoku nakon što je tužilaštvo iznelo šokantne dokaze protiv Brajana. Iako ga komšije i meštani opisuju kao uglavnom "nasmejanog oca troje dece", sada kažu da je to upravo onaj osmeh koji je imao kada ga je policija privodila na saslušanje. Kako kažu i sami su postali žrtve njegove manipulacije, verujući da je reč o mirnom, porodičnom čoveku.

Kohaset broji oko 9.000 stanovnika i naselje je takvo da gotovo svi jedni druge poznaju ili se makar znaju iz viđenja. Nikada se u njemu nisu događali neki veći problemi.

„Verovatno se na prste jedne ruke mogu nabrojati svi veći događaji od šezdesetih godina prošlog veka“, kaže Sara Gedes, čija porodica poseduje lokal „Pica Haus“ u tom mestu.

To se naglo promenilo ovog januara, kada je majka troje dece Ana Volš nestala. Komšije iz ovog malog mesta opisuju Anu kao „tihu ženu“, a njenog supruga kao „jezivog čudaka“. Gedes je potvrdila da je Brajan bio njihova stalna mušterija, a posećivao ih je najmanje jednom nedeljno.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

„Delovao je kao normalan, nasmejan tata, uglavnom se ne bi dugo zadržavao. Ali uvek je bio prijatan i nasmejan, to se nikada nije menjalo“, kaže ona. Ana Volš je nestala 1. januara, a sve do 4. dana tog meseca njen nestanak nije prijavljen.

„Kada smo čuli da je žena nestala u našem gradu, bili smo začuđeni. Ovde smo jako dugo i poznajemo gotovo svakoga ko živi u Kohasetu“, kaže Sara. Kada je 9. januara Brajan priveden zbog ometanje policijske istrage, Sara kaže da je bila šokirana i da joj je prva pomisao bila da to nije moguće. Međutim, mišljenje je promenila kada su fotoreporteri usnimili Brajana kako nasmejan odlazi na saslušanje.

„Na prvu loptu kada sam to čula pomislila sam – nema šanse! Ovaj čovek je fin, delovao je srećno, normlano. Nekoliko dana kasnije kada sam videla da iz policijske stanice izlazi nasmejan, prepoznala sam taj osmeh, isti onaj koji je imao kada je ovde svakodnevno svraćao. Sada sam sigurna da je imao skrivenu stranu ličnosti“, kaže Sara.

Devet dana nakon prvih optužbi na račun Brajana Volša, protiv njega je podignuta optužnica za ubistvo Ane Volš. Tokom njegovog saslušanja pročitano je koji su sve tragovi pronađeni, uključujući i jezivu Gugl pretragu, kojom je pokušao da sazna kako se otarasiti tela.

Foto: REUTERS/Amanda Sabga

„Osetila sam se tako izigrano. Bukvalno ne mogu da poverujem da sam imala toliko pogrešan utisak o čoveku. Pomislila sam da je neka greška, da to mora biti greška, ali sa svim dokazima koji su predočeni, mislim da je zaista teško poverovati da je nije on ubio“, kazala je.

Merikejt Armstrong, vlasnica jednog kafea u blizini kuće Volšovih, kaže da su je vesti o Aninom ubistvu veoma uznemirile, te da bračni par poznaje jer su dolazili u njen lokal.

„Uvek bi bila tiha. Sećam se da je svraćala, ali to je bilo pre oko mesec dana… Za razliku od Ane koja je delovala kao povučena žena, Brajan mi je oduvek izgledao kao čudak. Ana bi uglavnom uzimala kafu za poneti automobilom, dok je Brajan češće ulazio u prodavnicu“, kazala je Armstrong i dodala da joj je jedna druga stvar neobična.

Foto: Privatna arhiva

„Niko do ljudi koji dolazi ovde nije bio ni u kakvom odnosu sa njima, što mi je bilo čudno, jer su u Kohasetu živeli dve ili tri godine. Očigledno nisu ostvarivali odnose sa drugim meštanima“, kaže ona.

Podsetimo Brajan Volš će 9. februara ponovo biti izveden pred sud. Njemu se na teret stavlja da je ubio svoju suprugu, telo raskomadao i otarasio ga se. Ove sumnje dodatno potkrepljuje činjenica da je policija pronašla više bioloških tragova koji pripadaju Ani u podrumu njegove kuće i okolini, ali i bizarna Gugl pretraga.

Bonus video: Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je muškarac ubio suprugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar