Trovanje od alkohola krvi pronađen visok procenat etanola Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ; instagram.com/moj_beo_grad_/

Povodom nezapamćenog slučaja trovanja maloletnika, koji su sinoć primljeni na Vojno medicinsku akademiju zbog trovanja alkoholom, ali i navoda sa društvenih mreža da su se maloletnici napili u jednom beogradskom klubu, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je formiralo predmet i da će istražiti ovaj slučaj.

„Nakon saznanja iz medija da je tokom prošle noći u Vojno medicinsku akademiju primljeno dvanaestoro dece u teškom alkoholisanom stanju Više javno tužilaštvo formiralo je predmet radi utvrdjivanja svih okolnosti ovog slučaja. Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom utvrde okolnosti ovog slučaja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca. O ishodu prikupljenih obavešenja VJT će blagovremeno obavestiti javnost“, saopšteno je iz tužilaštva.

Pročitajte još:

Dr Leković: 12 dece primljeno u teškom alkoholisanom stanju

Doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković rekao je ranije jutros za RTS da je primljeno dvanaestoro dece u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola u krvi. To je ozbiljno stanje, zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju, rekao je dr Leković.

„Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju“, rekao je doktor Leković, a preneo RTS.

Pored alkohola bilo je i maloletnih pacijenata koji su povređeni u tuči, napomenuo je doktor Leković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare