Protest prosvetnih radnika Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Štrajk prosvetnih radnika najavljen za 16. septembar potpunom obustavom rada, sa razlogom je prestrašio vlast koja već sada primenjuje diskretne metode zastrašivanja radnika u obrazovanju, ocenila je danas Demokratska stranka.

„Potpuna obustava rada, pogotovo u osnovnoj školi, usmeriće i bes već nezadovoljnih roditelja prema ovoj vlasti. Zbog toga, ova vlast već vrši pritiske, što se vidi i na primeru Kragujevca“, ističe u saopštenju DS.

Stranka navodi da su u Kragujevca prosvetni inspektori pismeno obavestili sve kragujevačke osnovne i srednje škole da će obaviti vanredni inspekcijski nadzor „baš od 16. septembra, za kada je najavljen štrajk prosvetnih radnika“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Poznajući metode ove vlasti, očekujemo do ponedeljka mnogostruko veći pritisak, pa i pretnje otkazima, a sve u cilju razbijanja štrajka“, ističe DS.

Resorni odbor za obrazovanje pozvao je vlast da odustane pritiska na prosvetne radnike , uz ocenu da „stupaju u više nego opravdani štrajk, a nastavnike i učitelje „da ostanu jedinstveni i istrajni u svojim zahtevima“.

BONUS VIDEO: Protestna šetnja prosvetnih radnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare