Danilo Vučić i Goran Vesić Foto:Nova.rs

Nakon završetka ceremonije otvaranja Savskog trga, na kom dominira spomenik velikom županu Stefanu Nemanji, prisutni su počeli da prilaze spomeniku razgledaju ga i fotografišu se. Među njima je bio i Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u čijem društvu je bio Goran Vesić, koji mu je ponosno objašnjavao na šta bi trebalo da obrati pažnju.

Nakon što je Aleksandar Vučić završio govor, čime je okončana i ceremonija otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, prisutni su krenuli bliže da osmotre ovaj spomenik visok 23 metra i težak 68 tona.

Među prvima koji su prišli bio je sin predsednika Srbije Danilo Vučić.

U njegovom društvu našao se zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji mu je pokazivao detalje na najvećem spomeniku u Srbiji.

Dok je Vesić sa ponosom pokazivao detalje na spomeniku i objašnjavao o čemu je reč, na licu Danila Vučića videlo se oduševljenje.

Na pitanje Nova.rs zbog čega je cena ovog spomenika ostala skrivena za javnost, Vesić nije hteo da direktno da odogovori.

Povezane vesti:

„Rekao sam za Tanjug, pročitajte tamo“, rekao je Vesić.

Vesić je večeras za RTS rekao da cena spomenika nije objavljena jer tako nije želeo vajar, i da će se cena znati čim on da dozvolu.

Na raspisanom tenderu za izgled spomenika pobedio je predlog ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova i domaćeg arhitekte Petra Arsića, koji je za to nagrađen sa 50.000 evra.

Međutim, nakon što je više novinara tražilo podatak koliko će spomenik koštati, ta informacija im je uskraćena uz objašnjenje da je u pitanju podatak koji Vlada klasifikovala kao poverljiv i koji će verovatno biti javnosti tek 2023. godine.

Prema podacima do kojih je došla televizija N1 samo delovi spomenika plaćeni su oko devet miliona evra.

Ukupno renoviranje trga na kom se spomenik nalazi koštalo je oko 18 miliona evra.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare