Foto: Promo

Aparat koji je neko u porodici kupio pre više decenija, a da i dalje radi pravi je unikat. Ipak, oni stariji među nama moguće da imaju neki uređaj još iz sedamdesetih godina koji funkcioniše bez ikakvih problema. Možda ga samo povremeno upotrebe za svoju dušu jer ga mlađi ukućani drže skrajnutog u ostavi. Takvi aparati zapravo su pravi dokaz da kvalitet nema rok trajanja jer rade i pola veka otkad su proizvedeni. Tako je sa Kärcher peračima pod pritiskom, koji su sinonim za pranje auta, dvorišta i generalno za profesionalno pranje.

Ta dugovečnost Kärcher perača nedavno je i dokazana u vrlo zanimljivom konkursu.

Naime, Kärcher centar Beograd je organizovao potragu za vlasnicima najstarijeg Kärcher perača u Srbiji, i to vrlo uspešno.

Foto: Promo

Cilj je bio da pokažu koliko su njihovi perači pod pritiskom izdržljivi i koliko mogu da traju, pa su raspisali konkurs kojim se nagrađuju vlasnici najstarijih Kärcher perača pod pritiskom. Uslov je bio jednostavan – da imate stari Kärcher perač koji i dalje radi.

U roku od dva meseca, od 15. aprila do 15. juna, prijavilo se čak 250 učesnika. Trebalo je samo da zaprate Karcher Srbija Instagram i Kärcher Facebook stranicu i pošalju fotografiju pločice sa serijskim brojem svog perača ili da pošalju fotografiju ili snimak koji pokazuje da perač radi.

Foto: Promo

Takav konkurs, koji je premašio sva očekivanja, održao se prvi put u Srbiji, a ujedno pokazao koliko su Kärcher perači zaista dugovečni i pouzdani.

Ispostavilo se da su sva tri pobednička perača proizvedena 1977. godine i još uvek rade! Ponosnim vlasnicima, tj. pobednicima konkursa, koji su se potrudili da pretraže svoje ostave i podrume i našli perače koji i dalje rade, nagrade je uručila Lilia Sedlar, regionalna direktorka brenda Kärcher za Istočnu Evropu. Tri pobednika konkursa dobila su tri nova modela profesionalnih perača pod pritiskom.

Foto: Promo

Pored tih novih vrednih nagrada, nema sumnje da pobednici konkursa neće zaboraviti svoje stare perače, pre svega iz želje da vide dokle će raditi, budući da deluju neuništivo.