Foto: N1

Udžbenici "Digitalni svet" za četvrti razred osnovne škole autorke Marine Injac, u izdanju "Novog Logosa", i "Geografija" za šesti razred autorke Tanje Plazinić, koju je objavio "Klet", našli su se u užem izboru za najbolji evropski udžbenik (BELMA) u konkurenciji 27 izdavača iz 13 zemalja, saopštila je danas izdavačka kuća "Klet".

Nagrada „Najbolji evropski udžbenik“ dodeljuje se najkvalitetnijim i najkreativnijim izdanjima evropskih izdavača. Nagradu dodeljuju tri internacionalne organizacije: Frankfurtski sajam knjiga,Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG).

Ove godine evropski izdavači konkurisali su sa čak 60 izdanja.

PROČITAJTE JOŠ

Udžbenici koji su pristigli na konkurs obuhvatili su i različite dodatne sadržaje, poput igara i materijala za nastavnike, a najveći deo njih zasnovan je na hibridnom načinu učenja koje podrazumeva kvalitetno i pažljivo odabrane kombinacije štampanih i digitalnih materijala.

Finalna objava pobednika i proglašenje najboljeg evropskog udžbenika na tom konkursu biće održana na Frankfurtskom sajmu knjiga 15. oktobra.

BONUS VIDEO Prijava za besplatne udžbenike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare