Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Četrnaest medicinskih radnika Kliničko-bolničkog centra Kosovsa Mitrovica uputilo se ka kovid bolnici u Batajnici kao ispomoć svojim kolegama, potvrdio je danas za KoSSev direktor ovog KBC-a Zlatan Elek.

Usled sve većeg povećanja broja inficiranih, kako širom sveta, tako i u Srbiji, sve je veća potreba za hospitalizacijom pacijenata.

Kovid bolnica u Batajnici, koja je sagrađena krajem prošle godine, skoro je u potpunosti popunjena. U njoj se trenutno nalazi blizu 900 bolesnika, potvrdio je danas načelnik jedinice za intenzivno lečenje te bolnice Dejan Marković.

Marković je u izjavi za RTS ukazao na to da su zdravstveni radnici u ovoj bolnici umorni, ali i da oni dobijaju pomoć iz svih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Svoju pomoć ponudio je i KBC Kosovska Mitrovica, a na preporuku Ministarstva zdravlja Srbije.

Direktor KBC u severnom delu Mitrovice, potvrdio je da se prva grupa zdravstvenih radnika koji su se uputili ka Beogradu sastoji od 14 ljudi, te da su se oni dobrovoljno prijavili.

Oni će već sutra početi sa radom i tamo će, pretpostavlja se, ostati u narednih 15 dana.

Ukoliko bude bilo potrebe za daljim dodatnim osobljem, postoji mogućnost da se iz Mitrovice za Batajnicu uputi i još jedna grupa radnika od 15 ljudi.

Elek podseća da je na osnovu konkursa KBC, kojim upravlja od prošle godine, dobio 120 novih medicinskih sestara i tehničara.

Nije imao saznanja o tome da li će druge zdravstvene institucije u srpskim sredinama na Kosovu poslati svoje radnike za Batajnicu.