U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 5.346 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 30 osoba.

Testirano je ukupno 18.017 građana, a na respiratorima je 222 pacijenata.

***

Juče je u Srbiji evidentirano još 5.446 ljudi pozitivnih na koronavirus, a preminulo je 32 građana. Testirano je 18.288, a na respiratorima je 209.

***

Beograd je juče probio psihološku granicu i imao preko 1.500 zaraženih koronavirusom. I stanje u drugim gradovima širom Srbije je bilo alarmantno – naročito u Nišu. Prema zvaničnim informacijama, drugi grad u Srbiji sa najviše zaraženih je upravo Niš sa 362 zaražena. Glavni grad Vojvodine  – iako ima više stanovnika od Niša – nalazi se na trećem mestu, sa 265 zaraženih, a potom slede Kragujevac (207) i Kraljevo (167). Preko 100 zaraženih danas imaju i Pančevo, Vranje i Subotica, dok ostali gradovi – Šabac, Smederevo, Kruševac… – imaju nešto manji broj obolelih.

***

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da svi iz medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, čiji je član, znaju dobro da ovih pet-šest dana pooštrenih mera „nije rešenje“ i da „nećemo imati rezultat posle, u nedelju ili ponedeljak, koji će nam reći sad možemo da popustimo mere“.

“Moraćemo sigurno da produžimo mere i u onoj sledećoj nedelji“, rekao je Tiodorović za TV Prva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar