Foto:promo

Privredni sud u Cirihu je 8. maja 2024. godine odbio tužbu Telekom Srbija protiv kompanija iz grupacije United Media kao neosnovanu, te da je naložio telekomunikacionom operatoru u vlasništvu Republike Srbije da plati troškove postupka.

U 2020. godini, Telekom Srbija je najavio podnošenje tužbi vezano za pregovore o distribuciji kanala Sport Klub, N1 i drugih TV kanala u okviru grupacije United Media, kao i povodom navodne „negativne kampanje“ nezavisnih medija koji su kritički izveštavali o njegovom poslovanju. Telekom Srbija je i podneo tužbe vrednosti od oko 2,7 miliona evra u Švajcarskoj i čak 80 miliona evra u Srbiji.

U međuvremenu, u postupku pred sudovima Republike Srbije, Telekom Srbija kontinuirano pokušava da odloži donošenje odluke, insistirajući na svedočenju sopstvenog generalnog direktora, g. Vladimira Lučića kao ključnom dokazu, koji se potom tri puta nije pojavio na zakazanom ročištu zbog neodložnih poslovnih obaveza, a početkom aprila 2024. godine, nakon četiri godine trajanja spora, menja svoj celokupni pravni tim, te zahteva dodatno odlaganje radi upoznavanja novih advokata sa predmetom.

Telekom Srbija i gospodin Lučić su 2020. godine bili veoma aktivni u nastupu pred javnosti, te insistirali da će svoje tvrdnje dokazati pred nezavisnim institucijama. Nakon četiri godine, to se nije desilo. Telekom Srbija je neosnovano vodio (i izgubio) sporove suprotno osnovnim principima srpskog prava, u pokušaju da uguši legitimne kritike nezavisnih medija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare