Foto: Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS saopštilo je da je u proteklih nekoliko dana došlo u posed više uznemirujućih snimaka i fotografija koji su nastali u štali ekonomije Poljoprivredne škole iz Futoga u kojoj đaci pojedinih smerova obavljaju praktičnu nastavu. Dodaju da su nakon objave na svojim društvenim mrežama dobili više svedočenja i snimaka u kojima se vidi "nehuman odnos" koji u ovoj školi imaju prema životinjama na kojima se izvodi praktična nastava, a koji "često dovodi životinje u patnju, a neretko i u smrt".

Na videu koji su objavili nalazi se mrtva svinja, koja je uginula tokom prašenja u svinjcu prošle subote, a zatim tu ležala celog vikenda.

PROČITAJTE JOŠ

U sličnim teškim uslovima nalazi se i krava za koju se, kako navode, „navodno čeka da ugine da bi je odneli u klanicu“, a problematično je još nekoliko životinja, dodaju.

SPANS navodi da je poslao zahtev Veterinarskoj inspekciji Južnobačkog okruga zahtev za hitan inspekcijski nadzor.

„Dobili smo informaciju da je predmet zaveden i da je predat inspektoru na postupanje. Sada je sve na njima. Očekujemo da urade sve što je u njihovoj nadležnosti. Nadamo se da će tako biti“, navode iz ove organizacije.

Takođe, navode da su obavestili mejlom i ministra prosvete Branka Ružića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar