Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mnoge delove Srbije danas je pogodilo veliko nevreme. Ulice su poplavljene, a pripadnici MUP-a do sada su evakuisali 10 osoba.

Kasno popodne crni oblaci nadvili su se nad Kolubarskim okrugom, a potom se premestili i na druge delove zemlje. Društvene mreže preplavili su snimci obilnih padavina.

Kiša je dovela do poplava na ulicama Kruševca.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pod vodom se našla i autobuska stanica u Mladenovcu.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Ljigu se nakon današnjih padavina razmatra uvođenje vanrednog stanja.

Nevreme je napravilo haos i u beogradskoj opštini Lazarevac.

Zbog vode na pruzi u Lajkovcu, bio je obustavljen saobraćaj u pravcu Beograda.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako smo ranije preneli, voda je ušla u vrtić u Ljigu.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisali su 10 osoba tokom dve intervencije zbog nevremena i jakih padavinama u Srbiji.

Kako se precizira u saopštenju MUP-a, u Ljigu je evakuisano pet vaspitačica iz vrtića, a u selu Ključ kod Mionice pet osoba iz vozila.

U saopštenju se navodi da je 57 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angažovano i na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici, a na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, vatrogasci-spasioci pomažu građanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu kao i uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.

„U ovom trenutku SVS MUP angažovani su u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjaju palih stabala i na crpljenju vode iz domacinstava u Lazarevcu i Kruševcu“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare