Magla je i ovog jutra nadvijena nad Srbijom, a prema najavi Republičkog hidrometeorolškog zavoda (RHMZ), ima i sumaglice.

„Tokom jutra oblačno, hladno i tmurno sa sumaglicom, ponegde i maglom. Povremeno će padati rosulja ili slaba kiša“, navode iz RHMZ.

Danas će u našoj zemlji biti oblačno i hladno, a mestimično se očekuje slaba kiša. Na jugu Srbije posle oblačnog jutra, tokom dana biće umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, a uveče i tokom noći i u ovim predelima očekuje se naoblačenje sa slabom kišom. Duvaće slab, promenljiv vetar.

Najniža temperatura biće od pet do 11, a najviša u većini krajeva od 11 do 14 stepeni Celzijusa. Na jugu i jugoistoku biće do 19 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ

U Beogradu će biti oblačno, hladno i tmurno sa sumaglicom, u pojedinim delovima grada i maglom. Povremeno će padati rosulja ili slaba kiša. Temperatura bez većeg kolebanja biće od devet do 11 stepeni.

Stanje na putevima

Iz „Puteva Srbije“ navode da je na teritoriji Zaječara, na planinskim prevojima Čestobrodica i Tresibaba, zbog pojave magle vidljivost smanjena na 50 metara.

„Na auto-putu E-75, petlja Ražanj – petlja Aleksinac, zbog pojave magle vidljivost smanjena na 50 do 100 metara, koliko i na auto-putu E-80, petlja Trupale – GP BUG/SRB. Postoji mogućnost pojave magle i na drugim putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka“, navode.

Apeluje se na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

BONUS VIDEO Iako se hvata i prodaje, magla je pre svega prirodna pojava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar