Dragan Milić Foto: Nova

Niški kardiohirurg Dragan Milić saopštio je danas da je smenjen sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju na Medicinskom fakultetu u Nišu.

„Danas sam odlukom dekana Medicinskog fakulteta u Nišu, profesorke Dobrile Stanković Đorđević, smenjen sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju na Medicinskom fakultetu u Nišu… Želim da se zahvalim svim prodekanima i profesorima na saradnji…“, napisao je doktor Milić na Fejsbuku.

On je naveo da je ponosan što je kao prodekan uspeo da obezbedi donaciju Ambasade SAD-a u opremi za genetsku laboratoriju vrednu više od pola miliona evra.

„To je omogućilo Medicinskom fakultetu u Nišu da po prvi put u svojoj istoriji radi zdravstvene usluge na teret Fonda za zdravstveno osiguranje… Ne postoji način da se naša klinika natera da ponovo stvori liste čekanja, niti da odustanemo od ideje da i Niš kao i Beograd i Novi Sad dobiju svoje institute (za majku i dete, za onkologiju i kardiovaskularne bolesti), niti da se pomirimo sa činjenicom da Niš nema bolnicu sekundarnog tipa ni porodilište dostojno žena Grada Niša i juga Srbije, niti da prihvatimo da se Klinika za plućne bolesti u Knez Selu prepusti zubu vremena i pokloni nekome na unapred montiranoj ‘licitaciji'“, poručio je on.

Foto:Nova

„Nećemo odustati od ideje da su pacijenti i njihov interes glavni cilj rada naše klinike. Nećemo odustati od ideje da Niš postane pristojno mesto za život, a ne zaboravljeni geto u kome se životari, a ne živi… Borićemo se protiv zloupotreba i privatizacija javnih funkcija i javnih ustanova kako bi vratili poverenje studentima i mladim lekarima ali i građanima Niša i juga Srbije da je pravednije društvo moguće gde je opšti interes važniji od ličnog“, dodao je doktor Milić.

On je istakao da su za ideale „mnogi ljudi u istoriji plaćali cenu svojim životima i glavama“, dodavši da je funkcija „zaista mala i beznačajna cena“.

Podsetimo, sredinom septembra doktor Dragan Milić, direktor Klinike čiji su zaposleni vikendima radili da bi smanjili listu čekanja za pacijente, najavio je formiranje grupe građana i izlazak na lokalne izbore.

On je tada rekao da mu je cilj da grupa eksperata iz različitih oblasti popravi stanje u gradu koji propada, a koga se vlast seti samo pred izbore i pred rat, za mobilizaciju.

BONUS VIDEO – Iz operacione sale u političko blato – Među nama dr Dragan Milić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare