Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na poslednjoj sednici imenovali su pravnika iz Beograda Šćepana Praščevića za novog člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), koji za manje od 40 dana treba da izabere generalnog direktora te medijske kuće, saopštilo je danas udruženje novinara Srbije (UNS).

Izborom Praščevića popunjeno je mesto u Upravnom odboru RTS koje je od marta 2019. godine bilo upražnjeno, posle ostavke Dragana Karadžića na mesto zamenika predsednika tog tela.

Od 12 prijavljenih kandidata, REM se odlučio za dvadesetdevetogodišnjeg Praščevića.

Udruženje je ukazalo da je zvanično obaveštenje REM o izboru Parščevića izostalo, iako se sada njegova biografija nalazi na sajtu REM uz ostale članove Upravnog odbora RTS.

Praščević je UNS rekao da može, uprkos godinama, „mnogo da doprinese“ radu Upravnog odbora RTS, ali da je odgovornost na tom telu da Javni servis ima kvalitetniji program uz poštovanje zakona i statuta.

„Ako mlad čovek može da napravi biografiju kao što sam ja stigao, može i svojom energijom i mladošću uz slušanje iskusnijih kolega da doprinese radu UO RTS. Izbor koji je pao na mene je apsolutno adekvatan. Spreman sam da uložim mnogo svog vremena i energije da RTS opravda moja, kao i velika očekivanja građana“, navodi Praščević.

Novi član Upravnog odbora RTS Praščević, koji će takođe učestvovati u izboru generalnog direktora RTS, kaže da mu je „drago“ zbog toga što će i njegov „glas moći da odlučuje u izboru za tako veliku funkciju“.

REM je u septembru ove godine raspisao konkurs za izbor šest članova Upravnog odbora RTS ali se, iako je utvrđena lista kandidata i istekao rok za podnošenje prijava, ova tačka još nije našla na dnevnom redu, navodi UNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare