Zekić: Moj izbor u REM nije kršenje demokratskih prinicipa

Društvo 22. dec. 202015:28
Podeli:
Olivera Zekić, Utisak nedelje Foto: Ivan Dinić/Nova S
Olivera Zekić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da REM nije ništa uradio protiv zakona niti demokratskih principa kada je izabrao nju za predsednicu Saveta.

Zekić je za N1 rekla da je ostavka člana REM-a Slobodana Cvejića „prebačena na lični nivo“.

Dosadašnji član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Slobodan Cvejić podneo je danas Skupštini Srbije ostavku na to mesto zbog, kako je naveo u izjavi, kršenja osnovnih demokratskih načela prilikom izbora predsednice Saveta REM-a Olivere Zekić.

Zekić je navela da se nada da se iza „tog čina“ Cvejića ne kriju politički razlozi, ocenjujući da bi to bilo nepristojno i da bi dovelo u pitanje motive i njegovog ulaska u regulatorno telo i svega što je do sada u njemu radio.

Prema njenim rečima, ona „jako dugo smeta onima koji bi hteli da kroz REM odlučuju o ishodu izbora“, i o tome „ko šta sme da radi na medijskoj sceni Srbije“.
Kako je dodala, to jasno pokazuje da ih „ne interesuju ni pluralizam ni nezavisnost regulatora“.

„Zbog toga je i cela priča o REM prebačena na lični nivo, u kojem nije važno šta i kako ova institucija radi, nego samo to da li se neko ko je na njenom čelu sviđa, ili ne sviđa javnosti i, izgleda, i nekim članovima Saveta. Smatram da takav odnos samo pokazuje kakvi su oni koji ga imaju, i da su pred REM-om mnogo važniji poslovi nego udovaljavanje nečijim sujetama i političkim aspiracijama“, kazala je Zekić.

Navela je da veruje da će onaj ko dodje na mesto Cvejića „umeti i da podnese da je žena predsednica REM-a“ i da je „posao tog tela nezavisnost, a ne politika“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar