Olivera Zekić, Utisak nedelje Foto: Ivan Dinić/Nova S
Olivera Zekić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Slobodan Cvejić potvrdio je za Nova.rs da je podneo ostavku na funkciju člana Saveta REM-a. On kaže da je razlog za odlazak iz tog tela kršenje osnovnih demokratskih procedura i ovlašćenja od strane predsedavjućeg Gorana Petrovića i to zbog načina na koji je Olivera Zekić izabrana za predsednicu Saveta REM-a.

Cvejić za naš portal priča da je v.d. predsednik Saveta REM-a Goran Petrović potpuno regularno zakazao sednicu i podneo dnevni red. Kako navodi, kad su došli na sednicu, on je predložio dopunu dnevnog reda i to izbor predsednice Saveta REM-a.

„S obzirom na to da je Petrović već godinama na mestu v.d. predsednika Saveta, nije bilo razloga da se žuri sa izborom novog predsednika, pogotovo što je bilo jasno da je kandidat za tu poziciju unapred dogovoren. Judita i ja smo tražili da se izbor odloži, jer je ipak neophodno da se pripremimo za to, da odredimo kandidata… Međutim, šest članova Saveta bili su za to da glasamo o novom predsedniku, a Judita i ja smo bili protiv“, kaže on.

Cvejić dodaje da su oni potom odlučili da za tu funkciju predlože Višnju Aranđelović, koja nije bila na toj sednici, ali ih je Goran Petrović pitao da li su dobili njenu saglasnost za to.

„Mi smo onda njega pitali kada je on dobio saglasnost Olivere Zekić. Međutim, sa šest glasova ‘za’ ona je izabrana“, navodi sad već bivši član Saveta REM-a.

On ističe da razlog za ostavku nije to što je Zekić izabrana na funkciju predsednice Saveta, nego procedura po kojoj je izabrana.

„Njoj zameram to što je pristala da na takav način bude izabrana. Postalo je jasno da će oni šest ljudi koji su glasali „za“ i dalje pristajati na to. Ja više nemam mehanizma da se unutar Saveta borim da REM bude bolji“, navodi Cvejić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare